Crush of the day: Samsøe Samsøe x Sophia Roe’s duurzame denim collectie
© Pers / Turbulence

Crush of the day: Samsøe Samsøe x Sophia Roe’s duurzame denim collectie

Door Marine Lemaire  & Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Dit najaar sluit het Deense merk Samsøe Samsøe zich aan bij de meest vooraanstaande fashionista in Kopenhagen, Sophia Roe. De vrucht van hun samenwerking? Blue Belief, een duurzame én verantwoorde denim collectie. En voor elk verkocht stuk wordt een euro geschonken aan een goed doel: water dat drinkwater levert aan ontwikkelingslanden.

/

Blue Belief, een toegewijde denim collectie

Samsøe Samsøe biedt nooit minimalistische items aan die voorlopen op trends. In samenwerking met it-girl Sophia Roe, wiens moeiteloze chique uitstraling buiten de Deense grenzen aantrekkelijk is, lanceert het merk Blue Belief: een complete jeanscollectie gemaakt van duurzame materialen. De stuks zijn minimalistisch en rauw; het zijn eenvoudige items met een eenvoudige schoonheid waar we nooit moe van worden.

Lees ook: 25 tips om elke dag duurzaam te leven

Dit geweldige initiatief toont verder het engagement van het merk om de milieu- en menselijke impact van de mode-industrie te verminderen. Het verlaat materialen die vervuilen en niet lang meegaan. Het gebruikt eerlijk, organisch of gerecycled katoen, natuurlijk geoxideerde knopen, stuivers zonder ritsen en gerecyclede polyester draden. Het productieproces zelf wordt overgebracht naar een wasserij met behulp van moderne technologie om een ​​vrijwel waterloze wasbeurt te creëren. En in plaats van schadelijke bleekmiddelen, kiest het merk voor ozon dat  het ‘afgewassen’ effect van denim reproduceert.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Back to work 🖤 Annonce outtake from the new @samsoesamsoe sustainable denim campaign

Een bericht gedeeld door Sophia Roe (@sophiaroe) op

/

Een gedurfde én sexy campagne

Deze samenwerking bewijst dat duurzaam en sexy hand in hand kunnen gaan! De campagnebeelden, gemaakt door Hans Zeuthen, tonen een glamoureuze en gedurfde Sophia Roe, allemaal gekleed in een spijkerbroek.

Ik ben erg trots het gezicht te zijn van Samsøe Samsøe’s eerste duurzame denimcollectie. Je favoriete stof op een ecologisch verantwoorde manier kunnen dragen is een bron van plezier! – Sophia Roe

Turbulence

Turbulence

De collectie is vanaf 22 november 2019 verkrijgbaar in de winkels van Brussel en Antwerpen en online op samsoe.com.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – ‘Duurzame routeplanner COSH! leidt je de weg naar een meer ethische kledingkast

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Blue Belief, Denm, Duurzaam, Jeans, Samsoe, Sophia Roe.