Crush of the day: Nike lanceert een swimwear lijn voor vrouwen die een Hijab dragen
© Nike

Crush of the day: Nike lanceert een swimwear lijn voor vrouwen die een Hijab dragen

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Nike heeft een nieuwe badkleding lijn gelanceerd dat is ontworpen voor sporters die een hijab dragen. Via de nieuwe 'Nike Victory Swim - collectie' kunnen vrouwen kiezen uit een volledige swimsuit of individuele stukken, waaronder een zwembroek, een top en een legging.

Na de officiële introductie van de ‘Nike Pro Hijab‘ eind 2017, heeft het sportkledingmerk vorige week de ‘Victory Swim’ -collectie onthuld, dat een reeks volledig bedekkende badmode bevat.

/

Nike Victory Swim

Het inclusieve assortiment houdt rekening met diversiteit en bestaat uit vier stuks. Elk item is licht ontworpen én is sneldrogend. Het is verkrijgbaar in twee kleuren, blauw en zwart. Het badpak en de tuniek hebben beide een ingebouwde sportbeha, terwijl de zwembroek een gestroomlijnde constructie heeft. Ook heeft de Hijab eindelijk een geïntegreerd netzakje om het haar op zijn plaats te houden. Bovendien biedt elk stuk een UPF 40+ rating voor bescherming tegen de zon. 

/

Inclusie & diversiteit

Inspiratie voor de collectie begon met de positieve reacties op de ‘Nike Pro Hijab’ en de ontwerper van Nike die innovaties wilden pushen voor atleten van alle achtergronden, lichaamstypes en vaardigheden.

The more we listened, the more possibility we saw to serve female athletes in new dimensions – Nike

Nike wil hun visie op innovatie verbreden én probeert vrouwen zo veel mogelijk aan te moedigen om deel te nemen aan sport. Dit kan enkel wanneer er creatief nagedacht wordt én door in te zetten op inclusie.

Bij Marie Claire geloven we in de kracht van innovatie om alle vrouwen uit te nodigen om het plezier van sport te ontdekken. 

De ‘Nike Victory Swim’ – collectie is vanaf 1 februari 2020 wereldwijd verkrijgbaar bij geselecteerde Nike-retailers en op nike.com.

Vond je dit een interessant artikel? Lees ook – 10 tips & tricks om een druk werkleven met sport te combineren

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Nike, Nike Pro Hijab, Nike Victory Swim, Sport, Swimwear.