Citytrip: Marseille, een vurige stad aan de Middellandse Zee
© Shutterstock

Citytrip: Marseille, een vurige stad aan de Middellandse Zee

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 3 min

Marseille: een havenstad met een ruime blik op de wereld, een toegangspoort voor vele culturen vanuit het Middellandse zeegebied. Moeizaam, maar met succes uit een zware crisis ontwaakt. Na een flinke opwaardering schittert Frankrijks oudste stad als nooit tevoren.

Deze zomer nog geen citytrip gepland? Marseille it is!

De flamboyante stad Marseille is gegroeid tot een hippe stad waar je omringd wordt door vele culturen. De stad kent een lange migratieachtergrond wat nu resulteert in een grote verscheidenheid aan trendy restaurants, rooftops, luxehotels, exposities … De stad heeft het allemaal. Wij zochten voor jou de leukste hotspots uit in Marseille. Laat je onderdompelen in de mediterrane wereld en vergeet vooral niet te genieten van een zonovergoten weekend!

/

Jogging: van slagerij tot conceptstore

Aan het struinen in de straten van het 6e arrondissement? Vouw je citymap open en zoek naar de conceptstore Jogging! Wie zich in een klein museum van geselecteerde designerstuks wil wanen, is hier bij het juiste adres.

De conceptstore is verdeeld over twee niveaus met een oppervlakte van 100 m². Luxemerken als Jacquemus, JW Anderson, Cedric Charlier en Raf Simons vind je hier terug. Buiten fashion-items kan je hier ook terecht voor alles wat met lifestyle te maken heeft (magazines, kunstboeken, keramiek …). Zoals je opmerkt, een groot aanbod voor een breed doelpubliek!

Adres: 103 Rue Paradis, 13006 Marseille

/

Egg: it’s all about vintage

Net zoals in Parijs kan je in Marseille unieke tweedehands pareltjes op de kop tikken. Duurzaam voor het milieu en vriendelijk voor de portemonnee: vintage shoppen is nog steeds hot & happening.

Adres: 121 Rue Sainte, 13007 Marseille

/

Bistro Du Cours: une salade de chèvre, s’il vous plaît!

Na al dat winkelen honger en dorst gekregen? Geen probleem! In de hippe, iets minder toeristische wijk, Le Cours Julien, is het zalig vertoeven. In het midden van de kleurrijke wijk bevindt zich een pittoresk pleintje waar je lekker kan gaan lunchen. Een aanrader: een heerlijke salade geitenkaas op het terras van Bistro Du Cours!

Adres: 13 Cours Julien, 13006 Marseille

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

La terrasse est pleine ☀️

Een bericht gedeeld door Brasserie Le Cours (@brasserielecours) op

/

MuCEM: Museum van de Europese en Mediterrane beschavingen

Bij een citytrip horen ongetwijfeld musea en die kan je in Marseille genoeg vinden. Bij de ingang van de oude haven, drijvend tussen hemel en water, bevindt zich het museum MuCEM dat in 2013 ontworpen werd door de Franse architect Rudy Riccioti. Hij koos voor een modern gebouw als tegenpool van de oude havenpier. Wie niet echt graag musea bezoekt, kan de buitenkant gaan bewonderen. Het museum wil de verschillende culturen van de Middellandse Zee weerspiegelen via permanente en tijdelijke tentoonstellingen. Boven op het terras kan je een verfrissende cocktail drinken en uitrusten in comfortabele ligzetels met een prachtig uitzicht op de zee.

Adres: 1 Espl. J4, 13002 Marseille

/

The beach is calling

Door de vele activiteiten in de binnenstad vergeten we al bijna dat Marseille gelegen is aan de Middellandse Zee. Marseille zou Marseille niet zijn zonder de zee en de stranden. Fijn zand of liever een kiezelstrand? Grasstroken of liever rotsinhammen? Marseille heeft een grote variëteit aan stadsstranden! De Pointe Rouge is het grootste zandstrand waar vele restaurants zich bevinden. Tijdens een zwoele zomeravond kan je hier gezellig vertoeven. Heb je het liever wat rustiger? Dan is Calanque van Callelongue wat je zoekt. Volgens de locals  ‘het einde van de wereld’. Neem alvast je snorkelgerief mee en geniet van de mooie onderwaterwereld!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Envie de vacances ? Viens à #marseille ! ©️ @zeboynextdoor 👌🔝

Een bericht gedeeld door MARSEILLE (@villemarseille) op

Zin gekregen om op ontdekking te gaan in Marseille? In minder dan twee uur vliegen vanuit Brussel ben je op deze unieke bestemming!

Lees ook: https://marieclaire.be/nl/citytrip-wat-te-doen-in-sevilla/

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Citytrip, Fashion, Hotspots, Marseille, MuCEM, Vintage.