Deze merken vieren het Chinese nieuwjaar met een capsulecollectie
© Pers

Deze merken vieren het Chinese nieuwjaar met een capsulecollectie

Leestijd: 1 min

Vandaag, vrijdag 16 februari, wordt in China het nieuwe jaar gevierd. 2018 zal volledig in het teken van de hond staan. Verschillende modemerken vieren het Chinese nieuwjaar dan ook met een leuke capsulecollectie waarin de hond centraal staat.

Bij de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december wordt in verschillende Aziatische landen het Chinese nieuwjaar gevierd. Dit jaar valt die dag op 16 februari. Elk jaar staat een teken uit de dierenriem centraal. Deze keer valt die eer te beurt aan de hond.

Verschillende modemerken zagen het Chinese nieuwjaar als de ideale gelegenheid om een unieke capsulecollectie te lanceren. Kom erachter om welke merken het gaat.

Diesel

Diesel viert het Chinese nieuwjaar, zoals het Diesel betaamt, met een uiterst stoere collectie. Een pitbull steelt de show op leren vesten, T-shirts, jeans, rugzakken en meer.

De capsulecollectie is beschikbaar in de Diesel winkels en online

/

Louis Vuitton

Louis Vuitton pakt het graag groots aan. In plaats van zich tot de hond te beperken, lanceert het Franse modehuis dan maar meteen 12 verschillende horloges, elk met één van de 12 dieren van de Chinese astrologie. Het gaat trouwens niet om zo maar een horloge, maar om de Tambour Horizon smartwatch.

chinese nieuwjaar

De horloges zijn beschikbaar in de Louis Vuitton boetieks. Meer info via de website

/

Paul Smith

Paul Smith viert het jaar van de hond met unieke items met vrolijk hondenmotief. Zo verschijnt de hond- op een wit hemd, op witte sneakers en een op een portefeuille voor mannen en op een T-shirt, sjaal en portefeuille voor vrouwen.

De capsulecollectie is beschikbaar in selecte Paul Smith boetieks en online

/

Furla

Furla viert het Chinese nieuwjaar met een limited edition van hun meest iconische tas, de Furla Metropolis. Afbeeldingen van honden en rozen prijken op een rode lakleren achtergrond. Rood is de traditionele kleur van het Chinese nieuwjaar en staat voor geluk, passie, kracht, energie en liefde.

chinese nieuwjaar

De tas is beschikbaar in de Furla boetieks en online

/

Swatch

Swatch luidt het Chinese nieuwjaar in met de Swatch Woof, een polshorloge ter ere van het jaar van de hond. In de Chinese cultuur staat de hond voor trouw en moed. Net als je trouwe vriend vergezelt je Swatch horloge je altijd en overal.

chinese nieuwjaar

De Swatch Woof is beschikbaar in de Swatch winkels.

 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Chinees nieuwjaar, Diesel, Furla, Louis vuitton, Paul Smith, Swatch.