Maak kennis met WNDR WOMAN Laurence Delvallez
© Pers

Maak kennis met WNDR WOMAN Laurence Delvallez

Leestijd: 1 min

Op zondag 11 maart is het zover. Dan organiseert Marie Claire namelijk de tweede editie van haar WNDR WOMAN event. In de foyer van de Bourla Schouwburg in Antwerpen zetten we die dag Belgische merken, en vooral de sterke vrouwen achter die merken, in de spotlights. Op marieclaire.be nemen we alvast even de tijd om de aanwezige wonder women voor te stellen. Maak kennis met Laurence Delvallez.

Sinds 2009 ontwerpt Laurence Delvallez vanuit haar atelier in Waregem juwelen voor de moderne, modebewuste vrouw. Bij het ontwerpen, hecht Laurence veel belang aan kleur en textuur wat zich uit in unieke, vrouwelijke juwelen. Ook draagt ze draagcomfort hoog in het vaandel.

De nieuwe lente-zomercollectie voor 2018 bestaat uit maar liefst vier collecties met vier verschillende thema’s. “Het uiten en verwerken van verschillende invloeden is sterker dan mezelf. Daarom zal ik zelden slechts één nieuwe collectie lanceren per seizoen”, aldus Laurence Delvallez.

Zo is de Minimal Green-collectie gebaseerd op de interieurarchitectuur uit de jaren ’60 en ’70 en het werk van de Amerikaanse minimalistische kunstenaar Donald Judd. Dat leverde een geometrische collectie op met als hoofdkleuren donkergroen, bruin, beige en goud.

Voor de Pop of Pastel-collectie liet Laurence zich dan weer inspireren door de kleuren van La Muralla Roja in het Spaanse Calpe. De juwelen weerspiegelen het contrast tussen helderblauwe Spaanse hemel en het lichtroze van dit bijzondere stukje architectuur.

De Metallics-collectie is, zoals de naam doet vermoeden, een spel van verschillende metalen en metaalachtige tinten. Zilver, goud en roze goud in verschillende reliëfcombinaties geven elk juweel een nieuwe dimensie.

De Nude-collectie, tenslotte, doet denken aan een warme zomerdag. Ivoortinten worden gecombineerd met poederroze en de gouden accenten maken de juwelen net dat tikkeltje unieker.

Wil je Laurence Delvallez en haar juwelen graag beter leren kennen? Kom dan zeker op 11 maart langs op ons WNDR WOMAN event in de Bourla Schouwburg in Antwerpen. Meer info vind je op de Facebookpagina. Vergeet niet je aanwezigheid te bevestigen!

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Dit is Belgisch, Event, Juwelen, Laurence delvallez, Wndr wmn.