Topchef Sergio Herman presenteert zijn nieuwe, exclusieve champagne, ontwikkeld in samenwerking met champagnehuis Jeandon. De lancering wordt extra bijzonder met een maandlange kunsttentoonstelling in zijn restaurant Le Pristine, waar kunstenaar Jasper Krabbé het etiket ontwierp én een selectie werken exposeert.

Magische vriendschap

De samenwerking tussen Herman en Krabbé vindt zijn oorsprong in een jarenlange vriendschap. In Le Pristine zijn zeven schilderijen en een installatie van 21 handbeschilderde champagnekistjes te bewonderen. Krabbé’s warme pastelkleuren en gelaagde texturen harmoniëren perfect met de sfeer van het restaurant en creëren een unieke totaalbeleving waarin gastronomie en kunst elkaar versterken.

“Toen ik Jasper vroeg het etiket te ontwerpen, voelde dat vanzelfsprekend”, vertelt Sergio Herman. “Zijn werk bezit dezelfde gelaagdheid als mijn gerechten. Dat we dit nu uitbreiden tot een volledige tentoonstelling maakt het voor mij compleet. Jasper kreeg volledige vrijheid in de keuze en plaatsing van zijn werken, en het resultaat overtreft mijn verwachtingen.”

Sergio Herman

Dirk Alexander

Jasper Krabbé: “Onze band begon jaren geleden tijdens een diner in Oud Sluis. Sergio’s keuken voelde als kunst op het bord. Als dank maakte ik toen een werk voor hem. Nu, jaren later, is deze samenwerking een prachtige manier om onze gedeelde passie voor creativiteit te vieren. De eerste keer dat ik een glas van ‘onze’ champagne proefde in mijn atelier, was magisch. De interactie tussen kunst en gastronomie fascineert me. Le Pristine voelt als een natuurlijke plek voor deze samensmelting.”

Speciale actie

Gedurende deze expositieperiode serveert Le Pristine een bijzondere ervaring: bij aankoop van een fles Sergio Herman Champagne worden gasten verwend met verfijnde signatuurhapjes inclusief Imperial Heritage kaviaar. De tentoongestelde kunstwerken en handbeschilderde champagnekistjes (inclusief twee flessen) zijn bovendien te koop.