/
Ingrediënten voor 5 personen
- 3 rode uien,
- zout,
- 50 g olijfolie,
- 50 g balsamicoazijn,
- 2 côte à l’os (ribstuk van rund met bot, 1 kg per stuk),
- 500 g grof zeezout,
- 1 kg zeebaars,
- verse kruiden, zoals koriander, tijm, peterselie,
- 1 citroen, in schijfjes,
- 6 tomaten,
- 1 sjalot, schil van 1 citroen, fijngeraspt,
- scheutje olijfolie,
- 20 g koriander.
Dit bericht op Instagram bekijken
/
Bereiding
- Wikkel de uien tijdens het opwarmen van de BBQ in aluminiumfolie en leg ze op de BBQ tot ze heel zacht zijn.
- Haal de uien uit de folie. Pel ze, bestrooi met zout, en besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.
- Als je BBQ op 250° C is, pak dan je côte à l’os en bedek het vlees aan beide zijden met het grove zout.
- Rooster dit nu op de door jou gewenste cuisson (mate van gaarheid). Als het gaar is, klop met de zijkant van een mes op het vlees om het zout kwijt te raken.
- Snij de vis open en maak de binnenkant schoon.
- Vul de opening met kruiden en schijfjes citroen.
- Leg de vis op de BBQ. Verwijder na het garen het vel en breng op smaak met zout.
- Snij voor de tomatensalade de tomaten in dunne plakjes en verdeel die over een serveerschaal.
- Snij de sjalot in heel kleine blokjes. Meng door elkaar en breng op smaak met zout, citroenrasp, olijfolie en koriander.
- Nu is het tijd om de gerechten te serveren.
Meer food-inspiratie opdoen? Lees dan ook: Haal zelf de Spaanse keuken in huis met deze 6 gerechten, 4 tips voor een perfecte apéro time & Zo maak je thuis de perfecte kop koffie.