Technogym komt met een lijn premium fitnessaparatuur voor thuis
© Technogym Personal Line

Technogym komt met een lijn premium fitnessaparatuur voor thuis

Leestijd: 3 min

De tijd van 1 x per week alles te geven in de gym is voorbij. Technogym komt met een totaaloplossing om training en wellness te integreren in je eigen leefwereld én woonst. 

/

Met de Technogym Personal Line introduceert Technogym premium fitnessapparatuur voor bij je thuis, die innovatie, design en luxe in één collectie integreert. De Personal Line biedt alles wat je nodig hebt voor een eigentijdse, luxueuze home gym. De collectie combineert het iconische design van ontwerper Antonio Citterio met de innoverende fitness- en sportexpertise van Technogym. De Personal Line combineert de holy trinity van persoonlijke begeleiding, het Italiaanse design en de iconische esthetiek van deze collectie.

5 vragen aan Cristian Brugnoli, architect & interior designer bij Technogym

Technogym Unica

Lees ook: Deze skincaretrends wil je wel of nét niet proberen

/

Fit C’est la Vie

Wat onderscheidt Technogym-apparatuur van andere fitnessapparaten?

“Technogym-producten zijn het resultaat van een unieke combinatie van design, technologie en sportwetenschap. Want als het op stijl en design aankomt, wordt Technogym wereldwijd erkend als een designmerk… Getuige de meer dan 50 internationale designprijzen die we door de jaren heen gewonnen hebben, zoals de Compasso d’Oro en de Red Dot Design Award. Trouwens over sportprestaties gesproken… Wij zijn hét referentiemerk van de Olympische Spelen, en van sportkampioenen over de hele wereld. Wij zijn het enige bedrijf dat in staat is om een ​​totale wellnessoplossing voor mensen te bieden die niet alleen bestaat uit apparatuur, maar ook uit apps, apparaten en inhoud, en interieurontwerpdiensten. Het Technogym Ecosystem kan een ongekend niveau van personalisatie bieden op het gebied van fitness. Ideaal voor mensen die in vorm willen blijven en van lichaamsbeweging willen genieten.”

Technogym is dus ook een wellnessbedrijf…

“Toen de wereld meer dan 20 jaar geleden gedomineerd werd door de fitnesscultuur van spieren en uiterlijk, lanceerde Nerio Alessandri het concept Wellness: een Italiaanse levensstijl met roots in de filosofie van “Mens sana in corpore sano”. Met oorsprong in het oude Rome van tweeduizend jaar geleden. Wellness is de balans tussen lichaam, geest en ziel… En wordt bereikt door regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en een positieve mentale ingesteldheid. Het stelt ons in staat onze levenskwaliteit te verbeteren, ons goed te voelen over onszelf en anderen, meer energie en creativiteit op het werk te hebben en vooral beter en langer te leven.”

Technogym Cross

/

Training Deluxe

Wie is de Technogym-klant?

“Iedereen kan een Technogym-klant zijn: van fitnessfanaten, sporters tot gepassioneerde ontwerpers. Waar wij ons in onderscheiden van de rest is personalisatie: elk individu heeft andere doelen, behoeften en passies. Dit kan gewoon fitness zijn, atletische training voor een specifieke sport of gezondheid of preventie. Op digitaal vlak is het essentieel om de trainingservaring te kunnen personaliseren op basis van de individuele behoeften, doelen en passies. Want het is cruciaal om mensen te helpen het gewenste resultaat te bereiken. Met dit doel voor ogen hebben we een ​​Connected Ecosystem ontwikkeld – gemaakt van verbonden slimme apparatuur, apps en on-demand video workouts om mensen altijd en overal te verbinden met hun volledig gepersonaliseerde ervaring (in de sportschool, thuis en on-the-go).”

/

Wat is het populairste model/uitrusting?

“Onze bestverkopende apparatuur zijn loopbanden. Vandaar dat we verschillende loopbanden in het assortiment hebben, die elk geschikt zijn voor een ander doel. Technogym MYRUN is de ideale oplossing voor de thuisomgeving en kleine ruimtes dankzij zijn compactheid en stilte. De loopband is ontworpen om aan de behoeften van het hele gezin te voldoen. En om op maat gemaakte hardloop – of wandelprogramma’s aan te bieden die geschikt zijn voor gebruikers van alle niveaus: van beginners tot fitnessliefhebbers en sportliefhebbers… Het toestel werd gecreëerd dankzij onze ervaring als officiële leverancier van de laatste 8 Olympische Spelen. En is samen met Olympische kampioenen ontwikkeld voor iedereen die zijn atletische prestaties wil verbeteren. Al onze apparatuur bevat het innovatieve Technogym Live waarmee gebruikers kunnen beschikken over gepersonaliseerde inhoud.”

Dan is er nog UNICA, dat bedacht en gerealiseerd werd door Nerio Alessandri in 1986. En nog steeds een Made in Italy-icoon is. UNICA is de complete thuisgym van Technogym op anderhalve vierkante meter: ontworpen vanuit Technogym’s internationale ervaring in de wereld van fitness, sport en gezondheid, stelt UNICA u in staat om een ​​grote verscheidenheid aan oefeningen uit te voeren.”

Heeft de pandemie, de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis uw bedrijf beïnvloed?

“Gezondheid en welzijn behoren ongetwijfeld in het post-pandemische scenario van vandaag tot de belangrijkste prioriteiten van mensen. Deze periode is een uitgelaten kans voor Technogym en in het algemeen voor de hele fitness- en wellness-industrie. Tijdens de lockdown was thuisfitness booming, nu fitnessclubs over de hele wereld open zijn, blijft de thuisfitnesstrend, maar mensen sluiten ook heel snel weer aan bij hun fitnessclub.”

Technogym RUN

Lees ook: Het effect van sporten op de hersenen

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Sport, Wellness.