Binnenkijken bij PASEO: het vrolijkste restaurant van de Côte d’Azur
© Paseo

Binnenkijken bij PASEO: het vrolijkste restaurant van de Côte d’Azur

Leestijd: 2 min

Hotel Juana is een verborgen parel in het hart van Antibes en sinds 1931 een ontmoetingsplaats voor schrijvers, artiesten en levensgenieters. De free spirit en joie de vivre van toen kan je vandaag in een modern - en vooral kleurrijk - jasje terugvinden in de bar en restaurant van het hotel: welkom in PASEO.

/

Couleur Locale

De naam PASEO komt van het Spaanse woord voor een ontspannen wandeling. En dat is precies wat deze plek is: een overdekte magische sprookjestuin boordevol kleuren, prints en nostalgie. Het design is van de hand van het duo Arnaud Larguier en Samantha Messens van Atelier Larguier. De twee groeiden op in Zuid-Frankrijk, maar beschouwen Brussel al jaren als hun thuisbasis, waar ze ooit begonnen zijn als managers van de legendarische club Jalousy. Zij waren er verantwoordelijk voor het extravagante interieur. Hier zijn de kriebels voor interior design ontstaan en sindsdien reist het koppel de wereld rond om hun kleurrijke concepten in interieurprojecten te gieten.

Samantha ontwerpt en schuimt rommelmarkten af naar vintage vondsten om een tweede leven te geven en Arnaud bewerkt de materialen en meubels met de hand. De ontwerpers hebben ook de bestaande, lokaal gemaakte meubels van Hotel Juana geüpcycled en gered van het stort. Elk tafelblad in de bar is gebakken in duurzaam gerecycleerd plastiek en de achterkant van de banken in het restaurant werden afgewerkt in kleurrijk epoxy. We durven zelfs zeggen dat het resultaat bijna mooier is dan marmer.

Samantha Messens: “Het zou jammer zijn om online mainstream meubels te bestellen die aan de andere kant van de wereld zijn gemaakt om hier een restaurant met zoveel geschiedenis mee te decoreren. We wilden vooral ook een plek creëren die praktisch is ingedeeld voor de mensen die er werken. Er is over alles nagedacht om hun job te vergemakkelijken.”.

PASEO

Lees ook: Binnenkijken in het inspirerende kantoor van interieurstylist Theo-Bert Pot

/

Teamwork

Voor de afwerking van PASEO werd er samengewerkt met textielontwerpster Britt Erlansen om de mix van botanische – bloemen – en dierenprints tot leven te wekken. Het prachtige plafond dat doet denken aan de plafondschilderingen van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel zijn van de hand van de Belgische artiest Gaspard Nibelle… Die trouwens voor de gelegenheid twee weken ondersteboven heeft gehangen om tot dit waanzinnige resultaat te komen.

De muurschildering is gewoonweg goddelijk. Maar overal waar je binnen en buiten PASEO kijkt verschijnen er gedurfde kleuren, intense patronen en innovatieve materialen: van de stoffen bekleding, tot de buitenbar in epoxyhars, naar het Franse vintage servies uit Barbotine keramiek, dat een vleugje verleden in dit restaurant van de toekomst giet. Er zit inhoud en duurzaamheid achter deze stijl, in navolging van de filosofie van Atelier Larguier zelf, dus wie deze zomer in de buurt is, moet al dit moois met zijn eigen ogen gaan ontdekken, want we vergeten bijna het belangrijkste: het eten is er fantastisch, en het cocktailmenu eindeloos. Bon’Ap!

Lees ook: Belgische hedendaagse kunstenaars om te volgen op Instagram

Elspeth Jenkins De artikels van >

Editor in Chief Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Food, Frankrijk.