Brusselse designbeurs Collectible start digitaal platform: Collectible Salon
© Ben Storms at Natan

Brusselse designbeurs Collectible start digitaal platform: Collectible Salon

Leestijd: 1 min

Collectible, de jonge beurs voor hedendaags design, vindt plaats van 26 tot 30 mei in Brussel. Deels fysiek, maar voor het eerst ook online via het gloednieuwe platform 'Collectible Salon'. 

/

Collectible, de beurs met design-verzamelstukken uit de 21ste eeuw, is dit jaar toe aan een vierde editie. Niet zoals gewoonlijk in het Brusselse Vanderborghtgebouw, maar wel verspreid over verschillende locaties in onze hoofdstad en online. Oprichters Clélie Debehault en Liv Vaisberg lanceren immers het nieuwe digitale platform: Collectible Salon. Volgens de twee zal het unieke DNA van de beurs duidelijk herkenbaar zijn online, en zullen bezoekers kunnen genieten van bijna dezelfde ervaring.

Collectible Salon is een tijdelijk online evenement, dat loopt van 28 tot 30 mei 2021. Tijdens die dagen zullen verschillende (inter)nationale exposanten (zowel gevestigde als opkomende galeries, ontwerpers en designstudio’s) hun uniek werk tonen dat balanceert op de grens tussen design, architectuur en kunst.

/

Een greep uit het online aanbod: Victor Hunt. Dealer (Brussel), Functional Art Gallery (Berlijn), MANIERA (Brussel), ETAGE PROJECTS (Kopenhagen), Movimento Club (Londen), Nilufar Gallery (Milaan), Xavier Lust (Brussel) en Pauline Esparon (Parijs). Nieuw is een project gecureerd door House of Today (Beirut), een non-profitorganisatie die Libanese kunst in de kijker zit. En ook de TENSION!-sectie met creaties van opkomend talent rond wereldproblematieken. 

De beurs werkt exclusief samen met 1stDibs als online partner. Deze webshop zal een selectie aan hedendaagse werken van Collectible Salon samenstellen om meteen te kopen.

Collectible Week

Tegelijkertijd met het digitale event vindt ook Collectible Week plaats van 26 tot 30 mei. Een programma met virtuele lezingen én fysieke tentoonstelling verspreid over Brussel. Georganiseerd door de deelnemende Belgische galerijen en partners waardoor bezoekers een mooi overzicht krijgen van de bruisende designscène in onze hoofdstad. 

Hoogtepunten hiervan zijn nieuw werk van Mischer’traxler studio bij Victor Hunt, de Nederlandse designer Kiki van Eijk haar nieuwe ontwerpen bij Lempertz en de laatste meubels van de Franse Johan Viladrich bij Atelier Jespers. Ook couturehuis Natan zet jong talent uit de Belgische creative scène in de kijker. Ontwerper Ben Storms zal zeven stukken tentoonstellen op de eerste verdieping van de winkel in de Naamsestraat.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Paris Fashion Week gaat terug fysiek door, Chef-kok Seppe Nobels opent restaurant in de Ardennen en Levi’s 501 is jarig: de geschiedenis van de jeansbroek der jeansbroeken.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Brussel, Collectible, Design, Kunstbeurs.