Chef-kok Seppe Nobels opent restaurant in de Ardennen
© Jan Mast

Chef-kok Seppe Nobels opent restaurant in de Ardennen

Leestijd: 1 min

Sterrenchef Seppe Nobels won met zijn restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen al meerdere prijzen voor zijn smakelijke groentenrecepten. Nu opent hij met cultureel ondernemer Joachim Marynen een nieuwe B&B en restaurant in de Ardennen. 

/

Overnachten tussen de bomen in een glamping tent of in een gerenoveerde kasteelkamer, ontspannen in een openluchtzwembad, warmwaterbad of sauna, een balletje slaan op een tennisbaan, verhalen delen aan het kampvuur en dineren in een restaurant waar enkel gerechten worden gemaakt met wat de lokale boeren te bieden hebben… Dat is wat La Chapelle in petto heeft. Het historische domein in het Ardeense dorpje Anthisnes is vanaf deze zomer de uitvalsbasis van chefkok Seppe Nobels en cultureel ondernemer Joachim Marynen.

Lees ook: Marie Claire’s grote shopdossier: onze 18 favoriete winkels in Brussel.

“Ons doel is om het bestaan van de natuur zoveel mogelijk te laten overvloeien in de ervaring op La Chapelle. Door biologische voeding, beschermde ecosystemen, natuurlijke materialen, seizoensgebonden tradities en meer, hopen we de lijn tussen mens en natuur te laten vervagen”, vertellen Nobels en Marynen.

La Chapelle van Seppe Nobels

/

Farm-to-fork-principe van Seppe Nobels

Als vanzelfsprekend is Nobels het culinaire brein en curator van La Chapelle. Al zal de Antwerpse chef niet dagelijks in de keuken staan. Het Saillart team van Marcus Verret, die voorheen nauw samenwerkte met Nobels, neemt de leiding op zich. “Met volle overtuiging, gebaseerd op ervaring, een uitgesproken mening binnen de gastronomische wereld en heel veel zin”, aldus Seppe Nobels die een uitgebalanceerde menukaart op La Chapelle presenteert die is samengesteld volgens Seppe’s farm-to-fork-principe: lokaal, vers en waar mogelijk in samenwerking met de plaatselijke boeren om de economische en sociale band met streek en bevolking aan te halen. La Chapelle heeft tevens een eigen kruidentuin die bezoekers doorkruisen als ze naar het restaurant gaan.

Lees ook: 3 x snelle recepten voor een heerlijke apero.

Op vrijdag kookt Seppe Nobels wekelijks een achtgangenmenu onder de noemer Seppe’s Friday at La Chapelle. Eén zaterdag per maand is gereserveerd voor een uniek Grand Condruxi menu waarbij Seppe Nobels op zijn manier een ode brengt aan de rijke historie van de Condroz en haar bewoners.

Praktische info:

  • Een verblijf op Chateau De La Chapelle kan je al boeken vanaf €79 p.p.
  • (te boeken per 2 personen), 
  • De keuken van La Chapelle is dagelijks geopend deze zomer van dinsdag t.e.m. zondagmiddag,
  • La Chapelle Friday’s with Seppe Nobels lunch: 45 p.p. en dinner: € 75 à € 100 p.p. (exclusief dranken),  
  • Seppe Nobels ‘Grand Condruxi’ zaterdagen worden aangekondigd op de website van La Chapelle en Seppe Nobels,
  • Boeken kan voor een verblijf vanaf 11 juni.

www.chateaudelachapelle.be  – www.seppenobels.com,

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.