Beyoncé in Brussel: “High fashion en een high tech show”
© Getty Images

Beyoncé in Brussel: “High fashion en een high tech show”

Door Joëlle Lehrer
Leestijd: 1 min

Beyoncé betoverde afgelopen weekend als een absolute koningin het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Wij waren erbij.

/

Voor meer dan vijftigduizend toeschouwers was de dresscode gisterenavond zilver en/of pailletten en glitter. Althans, voor een meerderheid van hen. De ‘Renaissance World Tour’ is een show in verschillende hoofdstukken die het verhaal vertelt van een vrouw die opgegroeid is op een podium, haar wereldtoneel.

Beyoncé Knowles verlegde gisterenavond de grenzen van de show nog verder dan ze deed voor haar ‘Formation Tour’, die in 2016 ook in het Koning Boudewijnstadion neerstreek. Het podium zelf was groter en langer. De video’s waarmee elk hoofdstuk opende zijn prachtig. En ze zetten de toon voor de hoofdstukken. Klassieke soul, waarbij Queen B verwees naar de diva’s uit de jaren zestig, liet haar bijvoorbeeld plaatsnemen op een zilveren piano waaran ze I Care zong. Ze droeg een Valentino-kostuum, afgewerkt met juwelen van Tiffany & Co..

/

Alle vrouwen in één

Optredens van Beyoncé zijn altijd een klasse-act. Zelfs al gaat ze 100% voor seksbom, doet ze dat op een verfijnde en stijlvolle manier. Denk bijvoorbeeld aan de beige jumpsuit van Loewe die ze droeg, sexy maar met zedige print met handen over haar borsten en kruis.

Ze herinnerde ons er ook aan dat ze een moeder is – en wenst alle moeders in de wereld een fijne Moederdag, de hare keek backstage mee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

Met haar onvergelijkbare talent en dat van een ongelooflijk team, een twintigtal dansers die twerken als nooit tevoren, fantastische muzikanten, 3D-artiesten, kunnen we haar optreden in één woord omschrijven als geniaal.

De opeenvolging van liedjes was perfect, 33 in totaal. En hoewel ze Halo niet zong, een beetje verrassend, liet Beyoncé Run The Girls, Break My Soul en Crazy In Love gelukkig niet achterwege. Met andere woorden, de nummers die van haar een legende maakten. Een legende die zeker nog nieuwe hoofdstukken gaat toevoegen aan haar verhaal.

Lees ook: Vasttapijt maakt een comeback en dit is waarom

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Beyoncé.