Zo zorg je ervoor dat je genoeg beweegt tijdens een drukke werkdag
© Unsplash

Zo zorg je ervoor dat je genoeg beweegt tijdens een drukke werkdag

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

'Meer sporten', het blijft steeds een van de populairste puntjes wanneer we ons leven willen beteren. Toch is in het in de praktijk niet altijd makkelijk te volbrengen. Vaak is de motivatie er wel, maar kom je gewoon tijd te kort. Met deze tips integreer je sport in je werkdag.

/

1. Parkeer je auto iets verder

Als je met de auto naar je werk gaat, boodschappen doet… is het verleidelijk om die zo dicht mogelijk bij je bestemming te parkeren. Doe dat eens bewust niet en zoek een parkeerplek op 10 minuten van de plaats waar je moet zijn. Heen en weer heb je dan al 20 minuten gewandeld. Ga je met het openbaar vervoer? Stap dan een halte eerder uit.

Lees ook: De mooiste sportitems voor een stijlvolle work-out

/

2. Verander je belangrijke spullen van plaats

Grote kans dat je de spullen die je het meest gebruikt op ooghoogte hebt staan. Het gaat dan over mappen die je nodig hebt voor werk, maar ook het servies waar je dagelijks de tafel mee dekt. Wil je meer bewegen? Zet die spullen dan wat lager in de kast. Op die manier moet je elke keer door je benen om ze te pakken en ben je zonder het goed en wel te beseffen de hele dag door aan het squatten.

/

3. Wissel koffiepauzes in voor wandelingen

In plaats van met je favoriete collega bij te praten aan het koffieautomaat kan je dat ook perfect doen tijdens een wandeling. Die wandelingen bieden – naast sportieve pluspunten – nog meer voordelen. Dankzij de buitenlucht voel je je achteraf weer fris en kan je beter werken. En die koffie kan je nog steeds maken en tijdens het werk, aan je bureau, drinken.

/

4. Laat de lift links liggen

Je staat er misschien niet bij stil, maar doorheen de dag krijg je veel kansen om de trap te nemen. In het station moet je kiezen tussen de roltrap of de gewone trap, op kantoor kies je tussen de lift of de trap en wie op een appartement woont krijgt deze keuze daar opnieuw aangeboden. Laat elke lift en roltrap links liggen en ga voor de trap. Traplopen is niet alleen de perfecte cardio, het versterkt je spieren ook en is niet voor niets een van de populairste oefeningen in de fitness.

Lees ook: Pilates: dé sport die blessures voorkomt in plaats van veroorzaakt

/

5. Doe kleine online work-outs

Dat je na een lange werkdag geen zin meer hebt om nog naar de sportschool te gaan is heel begrijpelijk. Maar je kan ook thuis genoeg beweging krijgen. Zo kan je intensieve 10 minuten work-outs doen, het internet staat er vol van. Het grote voordeel is dat je hierdoor helemaal geen tijd hoeft te verliezen. Doe ze tijdens het koken terwijl je maaltijd in de oven staat of tijdens het reclameblok van je favoriete programma.

/

6. Koop een hometrainer of loopband

Je kan sporten maar best zo aangenaam mogelijk maken als je het goed wil volhouden. En dat kan perfect met cardiotoestellen als een hometrainer of loopband. Zet ze voor de televisie neer en sport gedurende een heel programma aan een lage intensiteit. Je zal er niet echt vermoeid van geraken, maar bent toch in beweging. Dit is ook de ideale manier om op het einde van de dag toch nog je stappendoel te volbrengen.

/

7. Kies voor actieve afspraakjes

Heb je een date met je partner gepland of ga je weg met vrienden, kies dan voor iets actiefs in plaats van voor de tv hangen of heel de avond in hetzelfde restaurant zitten. Er zijn genoeg opties. Zo kan je samen een groepsles volgen in de sportschool, maar je kan ook in plaats van 1 restaurant te bezoeken, voor elke gang naar een ander restaurant trekken. Zo zorg je er niet alleen voor dat je meer wandelt, je ontdekt ook restaurants waar je anders misschien nooit naartoe zou gaan. Tot slot is een avondje uitgaan ook een heel effectieve manier om wat meer te bewegen.

Lees ook: In topvorm op skivakantie dankzij deze 4 tips

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bewegen, Sport.