Berlijn: 7 tips voor een citytrip naar deze hippe stad
© Unsplash

Berlijn: 7 tips voor een citytrip naar deze hippe stad

Door Hannah Gellens
Leestijd: 2 min

Naar horen zeggen is een citytrip Berlijn het leukste in de zomer. Goed nieuws dan dat de lange dagen en warmere temperaturen in aantocht zijn, want zo hebben we een goed excuus om af te reizen naar de stad die bruist van de hippe, 'bezoekwaardige' plaatsen. Hier zijn alvast 7 tips. 

/

1. La Maison

Om de dag heerlijk te starten met een goede kop koffie en een koffiekoek, moet je bij La Maison zijn. Aan de Spree gelegen, op een hoek in Kreuzberg, vind je bakkerij La Maison terug.

Aan de ene kant heeft het een winkel met een vitrine vol gebak en brood die het water in je mond doen lopen, aan de andere kant een magisch terras in de schaduw van de bomen. Ideaal om je neer te zetten tussen de gezellige drukte en te kijken naar al wie passeert!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Maison (@lamaisonberlin)

/

2. Berlin-Tempelhof

Berlin-Tempelhoff was oorspronkelijk een luchthaven, totdat het in 2008 officieel gesloten werd. Nu is het een wijduitgestrekt grasveld waar menig Berlijner naartoe komt voor allerlei soorten vertier.

Zet je op een stralende zomerdag met een picknick en een drankje in het gras om naar alle skaters, fietsers en zonnekloppers te kijken. Je zal er ongetwijfeld je ogen uitkijken!

Unsplash

/

3. Türkisher Markt Maybachufer

De naam doet vermoeden dat er op deze markt alleen maar Turkse producten te vinden zijn, maar eigenlijk is er veel meer dan dat. Naast groenten en fruit, die je op de kop tikt tegen een spotprijs, vind je er ook allerlei andere dingen terug: van streetfood tot leren tassen en elektronica.

De markt is bijna een kilometer lang en strekt zich uit over de Maybachufer Strasse. Hij is geopend op dinsdag en vrijdag, van 11u tot 18u.

/

4. Voo Store

Voor een goede shoppingsessie is Voo Store de plaats waar je moet zijn. Het is een creatieve concept store die niet alleen kleren verkoopt van onder andere Acne Studios, Prada, Dries Van Noten… maar ook boeken, magazines en andere coole hebbedingen.

Wat de shoppingervaring nog beter maakt, is dat Voo Store ook een koffiebar, Voo Deli, heeft. Tussen het shoppen in – of erna – geniet je gezellig binnen of buiten op het terras van een koffie met een heerlijk gebakje erbij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Voo Store (@voostore)

/

5. Openluchtcinema

In de zomer heeft Berlijn een groot aanbod aan openluchtcinema’s. Op verschillende plaatsen in de stad wordt er een groot scherm neergezet waar zowel populaire films als meer cultfilms op getoond worden. Het enige wat jij moet doen is je na zonsondergang neervlijen op een comfortabele stoel, met wat popcorn in de hand, en ontspannend genieten van de film en de sfeer.

Voor een overzicht van de openluchtfilms kan je terecht op deze site.

/

6. Museumsinsel

Het Museumsinsel, of Museumeiland, is gelegen ten noorden van de Spree en de thuisbasis voor vijf verschillende musea: Alte Nationalgalerie, Altes Museum, Bode-Museum, Neueus Museum en Pergamonmuseum. Er is kunst te vinden voor ieder wat wils: van moderne kunst tot archeologie.

Heb je na al die musea bezoeken even zin in iets anders? Dan is het ook zeker en vast een tip om bij zonsondergang een wandeling te maken op het eiland. Salsalessen, straatmuzikanten… Onderweg kom je van alles tegen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stadtpampa | Berlin (@stadtpampa)

/

7. Soedanese snack

Een goede snelle snack om het energielevel terug omhoog te krijgen, mag niet ontbreken op een citytrip. In Berlijn vind je her en der verspreid allerlei Soedanese snackplaatsen terug. Ze hebben een menu – sandwiches en plats – dat zowel de vleeseters als de veggies en vegans kan bekoren.

Het beste van al is dat alle gerechten goed doordrenkt worden in een heerlijke pindasaus die er ongetwijfeld voor zal zorgen dat jij en je vermoeide benen er weer even tegenaan kunnen.

Lees ook: 9 hotspots die zin geven in een trip naar Amsterdam, De meest stijlvolle hotels in Parijs voor je volgende citytrip

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Berlijn, Citytrip, Hotspots.