Fotograaf Ruben Van Vreckem reist door Europa op zoek naar droombeelden
© Ruben Van Vreckem

Fotograaf Ruben Van Vreckem reist door Europa op zoek naar droombeelden

Door Marie Geukens
Leestijd: 2 min

Een romantische aard is een fijn medicijn tegen eenzaamheid, zeker nu we afstand moeten bewaren. In een busje en uitgerust met zijn Nikon cruiset Ruben Van Vreckem door Europa, op zoek naar droombeelden. En naar kleine mensen in een grootse natuur. Een idee voor deze zomer?

/

Zillertal, Schlegeisspeicher (Oostenrijk)

schlegeisspeicher roadtrip

Ruben Van Vreckem

“Het lage licht, dat rozeroodoranje, om vijf uur ’s ochtends opstaan, geen toerist in zicht. De stilte. De wereld ziet er dan als nieuw uit, de dauw tikt alles wakker, de eerste vogels fluiten voorzichtig. Dat geeft me een utopisch gevoel.”

Het rode busje van een groep paragliders stond toevallig op de parking. Van Vreckem stapte op hen af, had een leuke babbel en ging de volgende ochtend voor dag en dauw mee naar de bergtop om de sportievelingen op de gevoelige plaat vast te leggen.

“De begeleider staat de paraglider nog wat na te kijken. Met dat kleine mensje op de voorgrond lijkt de berg nog majestueuzer. Je creëert hierdoor een soort schaal waardoor het landschap volledig tot zijn recht komt. Bovendien is dit voor mij de gedroomde zonsopgang.”

/

Saalbach, Hinterglemm (Oostenrijk)

saalbach roadtrip

Ruben Van Vreckem

Het weer laat zich niet dicteren. “Met een Australische vriend wilde ik een zonsondergang gaan schieten. We namen de lift van het skigebied en klommen verder tot aan de top. Het weer in de bergen sloeg om en er kwam mist opzetten.

We wachtten en wachtten en wachtten. Ten slotte zijn we teruggekeerd, de liften waren gesloten. De wind in het gezicht, je zag geen hand voor je ogen. De mist deed ons haast in een droom belanden. Het leek wel een stairway to heaven.”

/

Kochelsee (Duitsland)

kochelsee roadtrip

Ruben Van Vreckem

“Wat ook cool is aan landschapsfotografie, is dat je je altijd moet aanpassen aan de weercondities, flexibel zijn. Het licht verandert sterk op een dag. Dat onvoorspelbare zorgt voor spanning. Op weg naar de locatie komt de dopamine vrij: ‘Welk licht zal er zijn als ik er aankom? Wat gaat het geven?’

Naast het hutje is er een meer met daarachter een immense berg. Ik reed ernaartoe omdat ik de reflectie van de berg in het meer wilde fotograferen. Eenmaal aangekomen hing er weer zo’n typische bergmist. Ik draaide me een kwartslag om en fotografeerde de hut.”

/
freyr roadtrip

Ruben Van Vreckem

Op 5 kilometer van Dinant ligt Freÿr, het grootste en hoogste klimgebied van België, gelegen aan de Maas in de gemeente Hastière. Van Vreckem fotografeert er graag touwlopers.

/
freyr

Ruben Van Vreckem

Je kan elke dag op jouw locatie de zon zien opkomen en ondergaan. De app Magic Hour geeft de exacte breedte- en lengtegraad aan, het uur van rijzen en zakken en hoe lang dat duurt.

plansee

Ruben Van Vreckem

Een tussenstop aan het meer Plansee in Oostenrijk. Van Vreckem kiest de ideale parkeerplaats op de app PARK4NIGHT. “Deze foto nam ik gewoon vanuit mijn deur.”

Lees meer Marie Claire op: Ga op vakantie in eigen land met deze 4 onverwachte aanraders, Ontdek deze zomer de panoramische bergen van Les Arcs, Post-quarantine t(r)ip: Martinhal Sagres Portugal

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Fotografie, Reizen, Roadtrip.