10 modieuze vragen aan Olga Leyers: “Te braaf willen zijn, is een no-go”
© Pers

10 modieuze vragen aan Olga Leyers: “Te braaf willen zijn, is een no-go”

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Olga Leyers is unstoppable. Na acteren en presenteren, waagt ze zich nu ook aan ontwerpen. Voor de lancering van haar eerste eigen collectie spraken wij haar over mode must-haves en absolute no-go's.

/

Olga Leyers is bringing sexy back met haar gloednieuwe collectie in samenwerking met ZEB. Ze bewees zich eerder al als presentatrice en actrice in verschillende Tv-programma’s, nu doet ze dit opnieuw als ontwerpster. Olga weet wat ze wil en gaat hier dan ook voor.

In het licht van de lancering van haar eerste collectie spraken wij haar kort over alles wat met mode te maken heeft.

Dag Olga, hoe zou jij je stijl omschrijven?

“Die is heel uiteenlopend. De ene dag hou ik van jongensachtig, de andere dag van de preppy ‘The Nanny’-stijl. Het gaat van lekker sexy tot meer sixties of nineties. Kortom, het kan een beetje vanalles zijn.”

Wat betekent mode voor jou?

“Veel. Soms voel ik me zo goed in een outfit dat ik er de hele dag gelukkig door word. Hetzelfde geldt omgekeerd, dat je een outfit aantrekt die je ambetant en saai doet voelen. Ik vind bovendien niks zo leuk als perfect gekleed zijn naar het weer van de dag. Zoals bijvoorbeeld op de schooluitstappen vroeger, dat je niks te veel of te weinig aanhad. Zalig!”

“Of gekleed zijn voor de gelegenheid, want er is niks zo erg als overdressed zijn maar ook niks zo erg als underdressed zijn. Dat je je zowat een slons voelt terwijl iedereen er kei schattig en sexy uitziet met jurkjes aan. Ik vind het heel belangrijk dat je uitstraalt: ‘you get the memo’.”

Waar haal jij je dagdagelijkse mode-inspiratie vandaan?

“Overal. Op straat, Instagram, van mijn zussen vroeger, van mijn mama vroeger…”

Jouw passie voor mode, heb je die meegekregen van iemand?

“Ik moet zeggen dat mode altijd een constante was in het leven van mijn mama. Zij passeerde vaak langs de etalages van onder andere Dries Van Noten om te weten welke nieuwe stuks ze binnen hadden. Ze houdt van dat esthetische, als in: ‘Oh ik heb daar een toffe jas gezien, of die kleuren of die fijne sjaal’. En van mijn zussen natuurlijk ook. Het ging thuis vaak over kleding.”

Waarom een collectie met ZEB?

“Ik kreeg een jaar en half geleden tijdens de examens telefoon en dacht onmiddellijk: dit wil ik doen. Ik had nooit gedacht dat ik zo’n kans zou krijgen want mode is niet mijn enige passie. En als je een eigen merk uit de grond wil stampen, moet dat toch het geval zijn. Uiteindelijk kreeg ik deze kans. Het is een unicum dat iemand je opbelt en de middelen heeft om dit te realiseren. Zeker omdat ik niet kan tekenen of ontwerpen.”

Wat zijn jouw favoriete items uit de collectie?

“Als ik echt moet kiezen, dan zijn het de groene deux-piece en het lila kleedje. Maar ook wel dat muntgroen pakje. Ja, veel hoor.”

Wat is het beste modeadvies dat je al kreeg?

“Als je het owned kom je met alles weg. Letterlijk alles. Ik zag eens op een feestje een meisje zonder beha en een soort doorschijnende top van gaas waarin je alles zag. Zij was zo zen, lief en zelfzeker dat ze er gewoon mee weg kwam. Dat zegt alles vind ik. Je kunt alles aandoen zolang je zelf uitstraalt: ik vind dit mooi.”

Wat is volgens jou de grootste mode no-go?

“Te braaf willen doen.”

Heb je een bepaald kledingstuk waar een leuke herinnering aan vast hangt?

“Ik denk dan vooral aan de hoodies die ik altijd meeneem naar festivals. Maar ook aan de hele sportieve Adidas-shortjes die ik vorige zomer non-stop droeg.”

En tot slot, wat is jouw favoriete must-have voor de zomer?

“Een mini-handtas. Hoewel iedereen dat ondertussen al heeft, blijft het wel cool.”

Ontdek de collectie van Olga Leyers nu op www.zeb.be.

Lees meer Marie Claire op: Christian Wijnants FW21/22: een poëtische interpretatie van een verlaten museum, Lady Gaga en Adam Driver lichten een tipje van de sluier over de ‘House of Gucci’-film en Simone Rocha x H&M is nu te koop: lees hier ons interview met de ontwerpster.

Tags: Olga Leyers, ZEB.