Hailey Bieber: “We moeten elkaar als vrouwen steunen, er is geen reden om competitief te zijn”
© Superga

Hailey Bieber: “We moeten elkaar als vrouwen steunen, er is geen reden om competitief te zijn”

Door Enya Torrez
Leestijd: 4 min

Hailey Rhode Bieber, ook wel gekend als de koningin van streetstyle, is de nieuwe ambassadrice van Superga. Wij spraken haar over deze nieuwe samenwerking.

/

Superga x Hailey Bieber

Onlangs lanceerde ze nog haar eigen YouTube-kanaal, vandaag is ze het nieuwste gezicht van Superga. Het gaat Hailey Rhode Bieber voor de wind. Sinds haar catwalkdebuut in 2014 staat het Amerikaanse topmodel wereldwijd bekend om haar iconische streetstylelooks, waarin ze moeiteloos verschillende stijlen en sneakers in talloze day-to-night looks combineert. Wij spraken haar over deze nieuwe samenwerking.

Hoe zou je jouw persoonlijke stijl omschrijven?

“Ik weet niet goed hoe ik dit moet definiëren. Deze vraag wordt me regelmatig gesteld, en om eerlijk te zijn evolueert mijn stijl constant. Ik vind altijd nieuwe inspiratiebronnen voor mijn stijl. Ik hoop alvast dat anderen mijn stijl chic en cool vinden.”

Welke rol spelen accessoires, en dan vooral schoenen, in jouw outfits?

“Ik denk dat accessoires en schoenen een outfit naar een hoger niveau kunnen tillen. Een outfit kan cool zijn op zichzelf, maar met de juiste handtas of het juiste paar schoenen wordt het net dat ietsje meer.”

Sneakers lijken vandaag een staple piece te zijn in vrouwen hun kleerkast. Wat vind jij ervan om klassieke, tijdloze outfits te combineren met gedurfde trends?

“Geweldig. Ik heb het gevoel dat mijn stijl een combinatie is van laid back stukken met meer high-end items. Bijvoorbeeld, een joggingbroek met een paar hakken of een sexy zwart jurkje met sneakers.”

Jouw stijl is zowel comfortabel als sexy tegelijkertijd. Wat is jouw favoriete look, accessoire of item om met Superga-sneakers te dragen?

“Ik hou ervan om een goede baggy jeans te combineren met mijn Superga’s. In een van de campagnebeelden was dit dan ook de look en ik denk dat dit meteen ook een van mijn favoriete looks was.”

Wanneer je het woord Superga hoort wat is dan het eerste dat door je gedachten gaat?

“Superga doet me denken aan het woord ‘super’. Ik gebruik dit woord dan ook heel veel in mijn vocabulaire, en wanneer het op styling neerkomt ga ik altijd voor ‘super cool, super chic, super vet’. Ik hou ervan om met het woord ‘super’ iets of iemand te omschrijven.”

Waarom ben je ermee akkoord gegaan om het nieuwe gezicht van Superga te worden?

“Ik vind Superga een tijdloos merk en heel chic en moeiteloos. Het voelde van de start aan als een goede samenwerking gezien het feit dat dit allemaal kenmerken zijn waar ik voor wil staan.”

Wat is jouw absoluut favoriete Superga-item aller tijden?

“Ik heb dit misschien al eerder gezegd maar ik ben altijd al gefascineerd geweest door tijdloze silhouetten. Dus voor mij zijn de witte Superga 2750 sneakers een absolute must-have. Ze zijn klassevol, eenvoudig en cool.”

Superga wordt al sinds het ontstaan beschouwd als vegan schoenenmerk. Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou en hoe probeer jij van de wereld een betere plek te maken?

“Ik vind duurzaamheid heel belangrijk. Ik leer steeds meer bij over hoe ik duurzamer kan zijn, zowel in de producten thuis maar ook in mijn verzorgingsproducten en dergelijke. We hebben allemaal een rol te vervullen indien we voor onze planeet willen zorgen.”

/

De SS21 campagne werd gefotografeerd door Stevie Dance en gestyled door Gabriella Karefa Johnson. Hoe was het voor jou om met hen te werken en wat voor beeld wil jij overbrengen met deze campagne?

“Samenwerken met Stevie en Gab is een absolute droom. Het zijn twee vrouwen die ik bewonder en met wie ik een persoonlijke relatie heb. Wanneer je omringd wordt met mensen die je echt inspireren, zie je dat terug op de foto’s waardoor je de best mogelijke beelden krijgt. Ik heb altijd het gevoel dat Stevie me pusht om mijn lichaam te gebruiken tijdens het poseren waardoor we zulke coole foto’s verkrijgen. Ik hoop echt dat mensen de verschillende bewegingen en vormen in de foto’s kunnen zien en voelen.”

Zoals je net zei, werkte je voor deze campagne met een geheel vrouwenteam. Hoe belangrijk vind jij female empowerment en wat voor advies heb jij voor al de jonge meisjes daar buiten?

“Ik denk dat het steunen van vrouwen heel belangrijk is. Er is absoluut geen reden om competitief te zijn, het is zo vermoeiend. Ik denk dat het veel bevredigender is om andere mensen aan te moedigen en te steunen in hun dromen en doelen. De laatste jaren heb ik heel veel bijgeleerd over wat het betekent om andere vrouwen te steunen en ik ga dit altijd blijven doen. Ik zal blijven groeien en nieuwe manieren zoeken om mijn vriendinnen en gelijke te ondersteunen.”

Welke vrouw heeft jouw stijl het meest beïnvloedt?

“Zeker en vast Rihanna. Ik wordt al sinds mijn tienerjaren geïnspireerd door haar stijl.”

De Superga-campagne werd gefotografeerd in New York, jouw thuisbasis. Wat doe je er het liefst?

“Oh man, ik mis New York zo hard. Ik wou dat we er minstens de helft van het jaar konden wonen. Wanneer ik thuis ben, hou ik ervan om terug te keren naar al mijn favoriete plekken, restaurants, koffiebars, etc. Ik hou er zelfs van om gewoon rond te wandelen en niks te doen. Het enige positieve aan niet meer in New York te wonen is dat wanneer ik dan terug keer ik een nog grotere appreciatie en bewondering heb voor New York.”

We weten dat je van de zon en de buitenlucht houdt. Superga is dan ook een Italiaans merk. Wat is jouw favoriete plek in Italië?

“De mooiste plek in Italië die ik al gezien heb is de Amalfikust. Het is de plek waar we een groot deel van onze huwelijksreis hebben doorgebracht.”

Zou je ons iets kunnen vertellen dat veel mensen nog niet weten over jou?

“Ik ben best verlegen wanneer ik mensen voor het eerst ontmoet. Het duurt me altijd even om me comfortabel genoeg te voelen om mijn persoonlijkheid te tonen. Ik denk dat veel mensen me als onvriendelijk en afstandelijk beschouwen simpelweg omdat ik redelijk afgezonderd en beschermend ben over mijn eigen ruimte tot ik me veilig genoeg voel om open te zijn. Maar eenmaal ik openbloei, krijg je me ook niet meer gesloten haha. Eenmaal je mij leert kennen, heb ik een heel innemende persoonlijkheid.”

Lees meer Marie Claire op: Het enige paar schoenen dat je deze lente wil aanschaffen, Duurzame mode duurt het langst: een aantal recente groene initiatieven op een rij en De mooiste Belgische modecampagnes voor het lente/zomer 2021-seizoen.

Tags: Hailey Bieber, Sneakers, Ss21, Superga.