Emily in Paris seizoen 4: alles wat we tot nu toe weten
©

Emily in Paris seizoen 4: alles wat we tot nu toe weten

Leestijd: 1 min

Het is zover: de releasedatum voor Emily in Paris seizoen 4 is eindelijk bekend: op vijftien augustus verschijnt de eerste vijf aflevering op Netflix. Dit is wat we weten over het plot, de cast en meer.

Het vierde seizoen van de hitserie laat al een tijdje op zich wachten maar verschijnt binnenkort op het scherm. Net als Bridgerton wordt Emily in Paris seizoen 4 opgesplitst in twee delen. Zo gaat het eerste deel, bestaande uit vijf afleveringen, op 15 augustus in première. Voor de laatste vijf afleveringen moeten we wachten tot 12 september 2024. Dat maakt de cast zelf bekend in een humoristisch filmpje:

De cast

Tot de grote vreugde van menig fans, keren de meeste castleden terug voor het vierde seizoen. Lilly Collins vertolkt net als in de vorige seizoenen het onbezonnen hoofdpersonage Emily in Cooper. Lucas Bravo (Gabriel) en Lucien Laviscount (Alfie) keren allebei terug als Emily’s love interests. Ashley Park (Mindy) en Camille Razat (Camille) kruipen opnieuw in de huid van respectievelijk Emily’s beste vriendin en vriendin/liefdesrivaal. Tenslotte schitteren ook Philippine Leroy-Beaulieu (Sylvie), Samuel Arnold (Julien), Bruno Gouery (Luc) en William Abadie (Antoine) opnieuw op het scherm.

Emily-in-Paris-seizoen-4-camille

Cr. Stephanie Branchu/Netflix © 2024

Het plot van Emily in Paris seizoen 4

Op de trailer blijft het nog even wachten, maar Netflix lichtte wel een tipje van de sluier wat het plot betreft. Het derde seizoen eindigde met een cliffhanger van jewelste toen bleek dat Gabriel, Emily’s stiekeme crush en buurman een kind verwacht met zijn aan-en-uit vriendin Camille.

Emily in Paris seizoen 4 belooft minstens even dramatisch te worden met de innerlijke tweestrijd van Emily over haar gevoelens voor Gabriel en Alfie. Verder bereiden Mindy en haar band zich voor op het Eurovisiesongfestival, maar moeten ze het zuinig aan doen wanneer het geld opraakt. Sylvia wordt Sylvie geconfronteerd met een lastig dilemma uit haar verleden en krijgt te maken met interne strubbelingen bij Agence Grateau. Ten slotte is de chemie tussen Emily en Gabriel groter dan ooit, maar dreigen twee grote geheimen roet in het eten te gooien…

Emily-in-paris-seizoen-4-Emily-Mindy

Cr. Stephanie Branchu/Netflix © 2024

De filmlocaties

Uiteraard strijkt de serie weer neer in thuisbasis Parijs, maar dan wel in de winter. Verder zien we in het vierde seizoen ook heel wat nieuwe Europese bestemmingen waaronder de Franse Alpen en de Italiaanse hoofdstad. “Emily heeft een druk reisschema in seizoen 4. Van de Franse Alpen tot de piazza’s van Rome, kijkers zullen door de ogen van Emily geweldige nieuwe locaties ervaren. Verwacht nieuwe personages, veel meer drama, romantiek en een hele nieuwe taal om onder de knie te krijgen”, aldus maker Darren Star.

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Bingewatchen, Emily in Paris, Netflix, Parijs, Series.