Dit zijn de grootste reistrends voor de herfst
© Unsplash

Dit zijn de grootste reistrends voor de herfst

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

De herfstvakantie komt stilaan in zicht en dat doet al dromen van een tripje. Ben je nog wat zoekende naar waar je juist wil en op welke manier? Laat je dan alvast inspireren door je landgenoten. Dit zijn de reistrends voor de herfst bij Belgen.

Bij een trip plannen komt meer kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Zo is het niet alleen belangrijk om het land van je bestemming te kiezen, maar ook alles eromheen: wat ga je doen, ga je voor natuur of stad, met wie zal je gaan… Om de keuzes toch een tikkeltje makkelijker te maken gingen we te rade bij Airbnb en ontdekten we wat onze landgenoten zoal op de planning hebben staan.

Internationale reizen

Hoewel ons eigen land bruist van de prachtige cultuur en natuur geven de meeste Belgen toch de voorkeur aan het buitenland. Zo koos 90% van de Belgen die een Airbnb boekte voor een reis buiten België. Stiekem kunnen wij dat ook wel begrijpen aangezien de temperaturen hier steeds verder naar de nul zakken.

Bij het zien van de populairste bestemmingen voor de herfst waan je je in gedachten al op een terras onder de warme zon. Zo kozen de meeste Belgen voor Occitanie in Frankrijk, Nord de Palma in Spanje, Hawaii in de USA en Tokyo in Japan. Maar ook naast deze bestemmingen zijn er nog ontzettend veel andere internationale steden die je wil bezoeken tijdens de herfst.

Natuur- en strandvakanties

Als de reistrends voor de herfst één ding duidelijk maken dan is het wel dat we nog niet helemaal klaar zijn om de zomervakantie achter ons te laten. Nu de temperaturen dalen, worden strandvakanties meestal ingeruild voor iets cultureels, maar dat blijkt deze herfst dus niet aan de orde te zijn. Zo kiest 25% van de Belgen voor een vakantie buiten stedelijke gebieden.

Daarnaast zijn de meest gezochte categorieën op Airbnb nationale parken, prachtige zwembaden, strand en adembenemende uitzichten. Zie het als een laatste dosis vitamine D voor het koudste seizoen van het jaar van start gaat.

Hoe meer zielen, hoe mee vreugde

Desondanks dat solotravelers het internet overnemen met hun travelvlogs en blogs, gaan de meeste Belgen nog steeds samen op vakantie. Zo kiest 58% van de Belgen ervoor om ofwel met het gezin te reizen, ofwel met een groep van drie of meer gasten. Een leuke reis of kort tripje is dan ook de ideale gelegenheid om te genieten van pure qualitytime met vrienden en familie, ver weg van alle werkdruk uit het dagelijks leven.

Lees ook: West-Londen: de beste tips voor een citytrip in de voetsporen van Prinses Diana

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Herfst, Reizen, Travel.