Fan van Bridgerton? Plan dan een citytrip naar Bath
© Visit Bath

Fan van Bridgerton? Plan dan een citytrip naar Bath

Leestijd: 2 min

Bath staat gekend voor zijn prachtige Georgiaanse architectuur en thermale baden. En, het is ook een must-visit bestemming voor de fans van Bridgerton. Want de Netflixreeks werd grotendeels opgenomen in de kleine maar fijne Britse stad.

/

De succesvolle Netflix-serie Bridgerton, vanaf vandaag kan je het derde seizoen van het kostuumdrama bekijken, speelt zich dan wel af in het Londen van het Regency-tijdperk in 1813, maar veel scènes uit de serie zijn opgenomen in Bath, in het zuidwesten van Engeland.

Misschien heeft de reeks je wel geïnspireerd om Bath bovenaan je lijstje met must-visits te zetten? Dan heb je geluk: veel van de filmlocaties die in de serie voorkomen kan je in het echt bezoeken.

Kunst & koffie

Die halfronde rij van statige herenhuizen, dat zo vaak voorkomt in de Netflix-serie? Dat is de beroemde Royal Crescent van Bath, het meest opvallende herkenningspunt van de stad. De buitenkant van No.1 Royal Crescent wordt gebruikt als het huis van de familie Featherington.

Bath

Visit Bath

De Abbey Deli, een schattige koffiebar,  dient als locatie voor Modiste’s Dress Shop. In de serie komen de personages vaak om hun kleren te laten passen door Madame Delacroix. Bath Street, met zijn kasseien en opvallende zuilen aan weerskanten van de straat, verschijnt in de eerste trailer voor de show en wordt gebruikt voor verschillende straatscènes. De straat is niet gevuld met moderne winkelborden dus straalt ze de sfeer van het achttiende-eeuwse Bath uit.

Het Holburne Museum werd gebruikt voor het filmen van één van de balscènes in Bridgerton. Het gebouw werd oorspronkelijk ontworpen en gebouwd als hotel, maar is nu de thuisbasis van een verzameling decoratieve kunst.

Ontspannen in de thermale baden

Niet te zien in de reeks maar een niet te missen stop tijdens je trip: de Romeinse baden. Dat is een complex van thermale baden en ruïnes die teruggaan tot de Romeinse tijd. Bezoekers kunnen hier de fascinerende geschiedenis van de baden ontdekken. Neem zeker ook een duik in het mineraalrijke water van het zwembad op het dak van Thermae Bath Spa.

Bath

Visit Bath

Bath heeft ook een levendige kunst- en cultuurscene, met tal van musea, galerijen en theaters. Het Fashion Museum en het Jane Austen Centre zijn populaire bestemmingen voor liefhebbers van kunst, geschiedenis en literatuur.

Bath

Visit Bath

Daarnaast biedt Bath een reeks aan winkels, restaurants en cafés, waar bezoekers kunnen genieten van lokale gerechten en winkelen voor unieke souvenirs. Met zijn combinatie van geschiedenis, architectuur, cultuur en ontspanning is Bath een bestemming die zowel geschikt is voor een kort bezoek als voor een langer verblijf.

Eurostar is de snelste en eenvoudigste manier om van Brussel naar Londen te reizen (2 uur). Je komt aan in het centrum van de stad, dus je citytrip kan meteen beginnen. Dit vanaf € 44 enkele reis en  €80 in Standard Premier class met een lichte maaltijd aan boord en € 299  in Business Premier class met een maaltijd bereid door een Michelin-sterrenchef, flexibele tickets, een snelle check-in en toegang tot de lounges. Vanuit St. Pancras kan je de metro nemen naar Paddington, van daaruit reis je makkelijk door naar Bath. Meer info op de website van Eurostar.

Lees ook: Op expeditie door het Braziliaanse Amazoneregenwoud

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Bath, Bridgerton, Netflix.