8 nieuwe films en series om te kijken in december
© Netflix

8 nieuwe films en series om te kijken in december

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 2 min

Weet je niet wat je moet kijken op Netflix tijdens de maand december? Elke maand selecteert Marie Claire de beste nieuwe Netflix-series, films en documentaires die je absoluut moet gekeken hebben op het streamingplatform. Happy binge-watching!

/

Hier zijn onze favorieten voor deze maand. Enjoy!

Firefly Lane – serie, seizoen 2 – 2 december 2022

Het verhaal over de vriendschap van twee veertigers die met elkaar overhoop liggen, keert terug voor een tweede seizoen.

Samenvatting: In de loop van dertig jaar volgen we de ups en downs van Kate en Tully, die sinds hun tienerjaren beste vriendinnen zijn en elkaar steunen door dik en dun. Op een dag komt er een ondenkbaar verraad aan het licht. De mooie vriendschap wordt daardoor verbroken. Kunnen de twee zich nog verzoenen?

Lady Chatterley’s Lover – film — 2 december 2022

Als je van verboden romances en klederdracht houdt, is dit de film voor jou! De verfilming van deze beroemde roman uit 1920 belooft heter dan ooit te worden

Samenvatting: Connie, geboren in een rijke en bevoorrechte omgeving, is getrouwd met een man waarvan ze niet meer houdt. Wanneer ze Oliver ontmoet, de boswachter van hun Engelse landgoed, leidt hun vurige affaire haar naar onverwachte lusten. Maar Connie moet nu een beslissing nemen: haar hart volgen of terugkeren naar haar man en buigen voor de verwachtingen van de mensen om haar heen.

/

Pinocchio – film – 9 december

In dit verbluffende stop-motion sprookje, herneemt Oscar-winnende filmmaker Guillermo del Toro muzikaal het verhaal van de beroemde houten pop die tot leven komt.

Samenvatting: Pinocchio vertelt het verhaal van een marionet die op magische wijze tot leven komt om het hart van een beeldhouwer genaamd Geppetto te stillen. We volgen de avonturen van de ondeugende en ongehoorzame Pinocchio terwijl hij zijn plaats in de wereld zoekt.

BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths – film – 16 december

Na de recente bioscooprelease voegt de nieuwe film van regisseur Alejandro González Iñárritu zich nu bij de Netflix-catalogus. De Mexicaanse filmmaker, tweemaal bekroond tot beste regisseur bij de Oscars, onderzoekt via Bardo universele vragen als identiteit, succes en sterfelijkheid.

Samenvatting: Silverio, een bekende Mexicaanse journalist en documentairemaker die in Los Angeles woont, moet een prestigieuze internationale prijs in ontvangst nemen. Hij keert terug naar zijn geboorteland, niet wetende dat deze eenvoudige reis hem zal confronteren met een verschrikkelijke existentiële crisis. Zijn herinneringen en angsten komen weer boven en belagen hem, waardoor hij in een staat van verwarring en verwondering geraakt.

Lees ook: Azijn: het hippe wondermiddel voor haar én huid

/

Emily in Paris – serie, seizoen 3 – 21 december

De meest cringe-waardige Amerikaan is terug voor ons kijkplezier (schuldig)!

Samenvatting: Emily, een Amerikaanse twintiger uit het Amerikaanse Midwesten, verhuist naar Parijs nadat ze een zeer onverwachte baan heeft gekregen. Haar nieuwe uitdaging: een Amerikaans perspectief brengen in een worstelend Frans marketingbureau.

Glass Onion: A Knives Out Mystery – film – 23 december

Het vervolg op de film Knives Out is een leuk en explosief onderzoek met Daniel Craig in de hoofdrol.

Samenvatting:  De wereldberoemde detective Benoit Blanc trekt naar Griekenland om de lagen van een mysterie rond een technologiemiljardair en zijn eclectische vriendenkring te ontrafelen.

/

Matilda – film – 25 december

Voor fans van musicals is hier de gloednieuwe bewerking van Matilda, een bewerking van het werk van Roald Dahl.

Samenvatting: Matilda vertelt het verhaal van een buitengewoon meisje met een overactieve fantasie die besluit de loop van haar lot te veranderen… met resultaten die al haar verwachtingen overtreffen.

Roald Dahl’s Matilda The Musical vertelt het verhaal van Matilda Wormwood die niet alleen een scherpe geest heeft, maar ook een levendige fantasie. Vervloekt met nare ouders, ontdekt ze haar verborgen krachten die ze gebruikt om de pestkoppen in haar leven te weren.

White Noise – film – 30 december

Grappig en angstaanjagend, banaal en absurd, alledaags en apocalyptisch, White Noise is een portret van een moderne Amerikaanse familie.

Samenvatting: Een moderne Amerikaanse familie probeert haar conflicten op te lossen terwijl ze geconfronteerd wordt met de universele mysteries van liefde, dood en de mogelijkheid van geluk in een onzekere wereld.

Lees ook: Brusselse mode en design in de kijker gezet, Drie Belgische design talenten in de kijker en onze ultieme cadeautips voor hem

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bingewatchen, Films en series, Netfilx.