Brusselse mode en design in de kijker gezet
© V.O. by Ciel mes bijoux

Brusselse mode en design in de kijker gezet

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

Na Design September en het fashion week-seizoen staat het najaar in Brussel helemaal in teken van mode en design. Om deze herfst nog stijlvoller door te komen, koos de stad ervoor om een deel van haar economische ondersteuningsscampagne, Optie B, volledig aan mode en design te wijden.

/

Optieb.brussels heeft speciaal voor de gelegenheid de interessantste fashion-events opgelijst en de beste adresjes verzameld waar je design-topstukken en modepareltjes scoort. Van architecturale schatten en meubilair tot ontwerpers, galerijen en boetieks. “Met deze campagne willen we iedereen aanmoedigen om zich te laten verrassen door de veelzijdigheid van de Brusselse mode- en designwereld. Brussel heeft enorm veel te bieden”, legt Fabian Maingain, schepen van Economische Zaken, uit.

Zet alvast ‘stijlvol’ in de agenda

De komende weken is de hoofdstad het centrum voor events, festivals en tentoonstellingen op het gebied van mode en design. Om het overzicht niet te verliezen heeft Optie B ze allemaal bij elkaar gezet. Het aanbod is breed; van de Fondation Boghossian expo in Villa Empain tot de Untold Stories tentoonstelling van fotograaf Peter Lindbergh. MAD Brussels, het Brusselse expertise-platform in de mode- en designsector, draagt ook haar steentje bij. “Brussel is een smeltkroes, en dat is een ongelooflijke luxe”, zegt de directeur, Daphrose Nkundwa. “Er is veel aandacht voor het bereiken en integreren van een divers publiek.” Een absolute aanrader volgens de MAD-directeur is een bezoekje aan het Mode- en kantmuseum. De huidige tentoonstelling zou een verborgen pareltje zijn.

Via Antica

Lees ook: Hoe kies je (goed) je kerstboom?

/

Brussel, het centrum voor mode en design

De uitgebreide lijst van hotspots van optieb.brussels is misschien nog het beste bewijs van de creatieve wind in de stad. Je vindt er een groot aantal winkels en galerijen met zowel lokale ontwerpen als buitenlandse merken, en natuurlijk ook alle winnaars van de Commerce Design Awards. Sommige shops en restaurants zijn enkel en alleen dankzij hun interieur al een bezoekje waard. Maar ook in de stad zelf duikt design overal op, bijvoorbeeld in de vorm van karakteristieke gevels of gedurfd straatmeubilair. De website van Optie B stelde daarom ook een handige lijst samen van niet te missen architecturale en stedenbouwkundige parels.

Bezoek de website optieb.brussels voor meer informatie over de komende evenementen en nog veel meer adressen. Ideaal om Brussel te (her)ontdekken… in stijl!

Meer over Brussel: 6 nieuwe must-do’s in Brussel de komende maanden

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische mode, Brussel, Design.