Deze 8 Netflix releases mag je niet missen in december
© Netflix

Deze 8 Netflix releases mag je niet missen in december

Door Diane de Molinari  & Lotte Gillis
Leestijd: 3 min

Elke maand brengt Marie Claire je haar selectie van niet te missen films, series en documentaires op Netflix. Met deze maand kerstfilms, kaskrakers en nog veel meer... wordt december de ideale maand om te bingewatchen aan het haardvuur.

/

Nieuwe films, series en documentaires op Netflix in december 2023

My Life with the Walter Boys – serie– 7 december

De Amerikaanse serie, geproduceerd door Ed Glauser, is gebaseerd op de gelijknamige roman van Ali Novak. De serie neemt je gedurende 10 afleveringen mee in het leven van Jackie.

Samenvatting: Jackie Howard, een 15-jarige tiener, verliest haar ouders en zus in een vreselijk ongeluk. Daarna verlaat ze Manhattan noodgedwongen om bij een familie in Colorado te gaan wonen tussen acht onhandelbare jongens.

/

The Archies – film – 7 december

The Archies, geproduceerd door Tiger Baby Productions, is de ideale film om in december met je gezin te kijken. De musical is gebaseerd op de Archie Comics serie, in het bijzonder de avonturen van Archie Andrews. The Archies neemt ons mee naar het India van de jaren 1960.

Samenvatting: In het India van de jaren 60 ontdekken Archie en zijn bende liefde, vriendschap en de toekomst van Riverdale. Dit terwijl projectontwikkelaars een prachtig park willen vernietigen.

Lees ook: Zo overleeft je kerstboom de hele decembermaand

/

Leave the World Behind – film – 8 december

Mede dankzij de uitzonderlijke cast, waaronder Julia Roberts, Ethan Hawke en Charlie Evans, werd deze film een groot succes. Deze apocalyptische thriller is gebaseerd op de gelijknamige roman van Rumaan Alam. Hij werd zelfs geproduceerd door het bedrijf van Barack en Michelle Obama.

Samenvatting: De vakantie van een gezin op Long Island wordt onderbroken door een mysterieuze stroomstoring gevolgd door een bezoek van 2 vreemdelingen. Terwijl de dreiging steeds groter wordt, moeten de 2 families beslissen hoe ze de dreigende crisis het beste kunnen overleven. Dit terwijl ze worstelen met hun eigen plaats in de -ondertussen afbrokkelende- wereld.

/

The Crown (seizoen 6, deel 2) – serie – 14 december

Hier is het dan eindelijk, het laatste deel van het allerlaatste seizoen van de veelbesproken serie The Crown. Voor de trouwe fans klinkt dit ongetwijfeld als muziek in de oren, want die zullen eindelijk het begin van de koninklijke romance tussen Kate Middleton en prins William ontdekken. Maar ook het koninklijk huwelijk tussen prins Charles en Camilla Parker Bowles maken deze laatste afleveringen het kijken waard.

Samenvatting: Terwijl ze zich opmaakt om haar gouden jubileum te vieren, denkt de koningin na over de toekomst van de monarchie. Dit met het oog op het aanstaande huwelijk van Charles en Camilla en de koninklijke romance van William en Kate.

Lees ook: De redactie van Marie Claire test: de bodylotion

/

Maestro – documentaire – 20 december

Maestro, geproduceerd door Bradley Cooper, volgt de roekeloze liefde tussen de Amerikaanse componist Leonard Bernstein en actrice Felicia Montealegre Cohn Bernstein. De film schetst een ontroerend portret van een familie waarin liefde het sleutelwoord is.

Samenvatting: Het verhaal van een roekeloze en tumultueuze liefdesaffaire die muzieklegende Leonard Bernstein en Felicia Montealegre Cohn Bernstein voor de rest van hun leven zou verenigen.

/

Gyeongseong Creature – serie – 22 december

Op 22 december verwelkomt Netflix een serie met een duizelingwekkende cast, die de mysteries van het Seoul van 1945 onthult. De langverwachte Zuid-Koreaanse serie wordt in 2 fases gelanceerd. De eerste zeven afleveringen zijn beschikbaar vanaf 22 december, maar fans zullen geduld moeten hebben tot 5 januari voor de laatste drie afleveringen.

Samenvatting: In het sombere koloniale Seoul van 1945 vechten een ondernemer en een onderzoeker voor hun leven en gaan ze de confrontatie aan met een monster dat voortkomt uit menselijke hebzucht.

Lees ook: Waarom de ‘Teddy Bear Coat’ van Max Mara al 10 jaar een hit is

/

Rebel Moon (seizoen 1, deel 1) – serie – 22 december

Rebel Moon, geregisseerd door Zack Snyder, de man achter Army of the Dead, is een Amerikaanse sciencefictionfilm. Deze nieuwe release is exclusief beschikbaar op het streamingplatform en zou fans van de Star Wars-saga moeten aanspreken. Het script is namelijk geïnspireerd op de verschillende films.

Samenvatting: Een vredig dorpje op een verre maan wordt bedreigd door de genadeloze krachten van de Moederwereld. Alle hoop om te overleven ligt in de handen van een mysterieuze vreemdeling.

/

Berlin – serie – 29 december

De spin-off van Casa de Papel rond het personage Berlin komt eindelijk op Netflix. De film, met de Spaanse acteur Pedro Alonso, gaat over de overval die Berlin bedacht lang voor die in Casa de Papel.

Samenvatting: Op een gouden moment in zijn leven, voor de gebeurtenissen van ‘La Casa de papel’, verzamelt Berlin getalenteerde teamleden in Parijs om een van zijn meest ambitieuze overvallen te plannen.

Lees ook: De mooiste gift sets om te geven (en om te krijgen!)

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bingewatchen, December, Netflix.