7 tips om je valies beter te pakken
©

7 tips om je valies beter te pakken

Leestijd: 2 min

Vakantie voor de deur? Dan heb je hopelijk ook een tripje geboekt. Of het nu de paradijselijke stranden van Spanje, de weelderige steden van Noord-Europa of de goddelijke bergen van Italië zijn, een (welverdiende) pauze is noodzakelijk. Toch kan elk jaar een koffer inpakken een nachtmerrie zijn! Hier zijn 7 tips over hoe je (eindelijk) efficiënt kunt inpakken.

Wacht niet tot het laatste moment

“Oh, het zal snel gaan. Ik ben toch niet lang weg”. Kijk uit, het is o zo voorspelbaar. Voor elk vertrek, is het hetzelfde liedje. De koffer ligt open op de grond, leeg, terwijl de kleren er rond opgestapeld liggen. Sandalen, pareo’s, gekleurde t-shirts of jurken… Onmogelijk om te kiezen? Niet abnormaal. Probeer dus tijdig aan die valies te beginnen zodat je effectief geen slaap moet laten.

/

Kies je bagage van tevoren

Het uitkiezen van een goede koffer is cruciaal. Deze stap wordt echter altijd iets te licht opgenomen bij de aankoop van een nieuw stuk bagage of wanneer we op reis vertrekken. Nee dan? Denk maar even terug aan al die momenten wanneer je met je volledig gewicht op de koffer moet zitten om toch maar al die souvenirs erin te proppen. Ga je op citytrip en plan je veel te shoppen? Opteer dan voor een zachte koffer om iéts meer speling te hebben.

Lees ook: Editor’s Pick: de eerste collectie van het Belgische merk Botan

/

Maak een lijstje

Een beetje een open deur intrappen, maar het is een eeuwenoud trucje dat gewoon werkt. Wil je rustig inpakken? Dan helpt een lijstje gewoon. Het is nu eenmaal moeilijk om niets over het hoofd te zien.

/

Op de hoogte blijven van het weer

Het klinkt vanzelfsprekend, maar deze stap wordt (te) vaak verwaarloosd! Voor een week vakantie in het westen van Frankrijk is bijvoorbeeld een koffer met verschillende kledingstukken nodig. Want we hebben allemaal wel eens een pijnlijke herinnering aan een rit die geweldig had moeten zijn, maar uitliep op een vlaag van regen en schokkerige wind. Kortom, het is altijd een goed idee om even naar het weerbericht te kijken.

/

Stel een lijst van activiteiten voor de reis op

Het klinkt gek, maar het plannen van de activiteiten van de reis is ook een sleutel tot succes! Een formeel diner, wandelen of dagen aan het strand? We passen onze kledingkeuze daaraan aan. De gouden regel: vergeet nooit je zwempak.

/

Lees ook: Bij deze seksstandjes staat vrouwelijk genot centraal

Voorsorteren én wassen

Een goed voorbereid man is er twee waard. Het zou nu eenmaal zonde zijn om een jurk thuis te laten die je zo mooi vindt omdat hij opgerold in een bal onder aan de wasmand ligt. Een kleine tip: meng geen schone en vuile was in je bagage, op de heenweg en op de terugweg. Gebruik kleine waszakjes om je gedragen spullen te scheiden van de rest van je koffer.

/

Beperk het aantal schoenen

“Oh mijn god, maar ik ben verslaafd aan schoenen!” Zeker, maar je rug, die je koffer van 20 kilo draagt, zal je dankbaar zijn. Probeer je te beperken tot maximaal 3 paar: een comfortabel paar om te wandelen, de sandalen voor overdag, en een gekleed paar voor bijvoorbeeld een chique restaurant. Stop ze onderaan je koffer. En natuurlijk reis je met het meest comfortabele paar aan je voeten! Eenvoudig en effectief.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.