Deze 10 seksstandjes zijn het populairst onder Belgen
© Unsplash

Deze 10 seksstandjes zijn het populairst onder Belgen

Door Enya Torrez
Leestijd: 3 min

De manier om het spannend te houden in slaapkamer is onder andere door te experimenteren met seksposities. Hoewel er niks mis is met de klassieke missionarishouding, houden wij Belgen volgens onderzoek van Google wel van afwisseling.

/

Hoewel niemand ooit zal zeggen dat het verkeerd is om vast te houden aan slechts een handvol van je favoriete seksstandjes, bouw je toch een zekere intimiteit met je partner op als je eens wat verandert. Je geest (en lichaam) openstellen voor andere posities zorgt voor gezonde seksuele verkenning. Dat is een verkenning waar je nooit verveeld mee zal raken. Bovendien, ben je nooit klaar met het ontdekken van nieuwe dingen, of dit nu alleen of met een partner is. Volgens onderzoek bij Google zijn deze 10 seksstandjes de meest opgezochte onder de Belgen…

1. Olifant

Hoe? De vrouw gaat liggen op haar buik met de man bovenop haar. Het principe van dit standje is hetzelfde als dat van doggystyle, behalve dat hier de man nergens op leunt en al zijn gewicht op de schouders van de vrouw rust. Of op je billen, als dit hem lukt. Deze positie zorgt voor een intiemer contact dan de klassieke doggystyle, en voelt voor de vrouw hoogstwaarschijnlijk meer teder en sensueler aan.

2. Cowgirl

cowgirlHoe? Voor de cowgirl-sekspositie gaat de vrouw bovenop haar partner zitten. Door met je handen jezelf af te duwen van hun borst, en op en neer over zijn dijen te glijden, wordt zelfs de grootste missionarisliefhebber een echte fan. Je kan altijd achterover leunen door op zijn dijen te steunen.

Amazone

De cowgirl wordt regelmatig de ‘amazone’ genoemd. Hoewel velen bij de amazone denken aan de vrouw die zijdelings op de man zit, net zoals een echte amazone op het paard zou zitten. Je kan met andere woorden als vrouw, de man op heel gevarieerde manieren bereiden en de controle nemen over je vrijpartij.

3. Missionaris

Ja hoor, zelfs de missionarishouding staat tussen de favorieten. Na al dat experimenteren, beseffen veel landgenoten blijkbaar waarom de klassieke houding zo’n klassieker is geworden. Ze zeggen wel eens: less is more.

Hoe? Moeten we het echt nog uitleggen… Bij de missionarishouding ligt de ontvangende partner onderaan. De penetrerende partner zit bovenop. Beiden partners hun hoofd wijzen dezelfde kant op.

4. 69

Hoe? Dit standje is niet het meest romantische standje, en toch. De positie is vooral populaire in relaties tussen hetzelfde geslacht, maar natuurlijk kan elk koppel dit standje uitvoeren. Met 69, ook bekend als ‘soixante neuf’ lig je op of naast elkaar met de hoofden aan elkaars kruis. Je stimuleert elkaar tegelijkertijd met je mond.

5. 68 positie

Hoe? Neen dit is geen typefout, naast ‘soixante neuf’ bestaat er ook 68. Bij dit standje bevredigen beide partners elkaar niet tegelijkertijd, maar liggen ze er wel beiden super relax bij. Sit back, relax en laat je maar even goed (en schaamteloos) verwennen.

6. Kruiwagen

kruiwagenHoe? Maak van je vrijpartij een echte workout met de kruiwagen als standje. Voor deze positie zet ontvangende partner zijn of haar handen plat op de vloer. De man tilt vervolgens zijn of haar benen op en penetreert langs achter. Dit standje is misschien wel de perfecte oefening voor je armen en buikspieren, een climax zal je er echter niet onmiddellijk mee bereiken…

7. Schildpad

Hoe? Met dit standje ligt de ontvangende partner op zijn of haar buik met de benen bij elkaar. De man gaat vervolgens bovenop liggen en vormt zo het schild van ‘de schildpad’. Hij penetreert op deze manier van achter. Hou je van een beetje dirty talk dan is dit standje ideaal, de positie geeft de man namelijk de mogelijkheid om ook wat sexy woorden te fluisteren.

8. Spooning

Hoe? Bij het woord spoonen denk je misschien onmiddellijk aan knuffelen, maar wist je dat dit ook een sekspositie is? Voor deze positie ligt de ene partner met gebogen knieën op zijn of haar zij terwijl de andere partner met zijn voorkant tegen de rug gedrukt ligt. Voor penetratie kunnen de partners hun bovenlichaam verder van elkaar liggen, waarbij alleen de bekken nog verbonden zijn. Ook kan de ontvangende partner haar bovenbeen optillen om penetratie makkelijker te maken.

9. Lotus

lotusHoe? Deze positie is ideaal voor koppels die zo intiem mogelijk willen vrijen. Bij de klassieke lotushouding wikkelt de ene partner zijn of haar benen rond het middel van de andere partner, terwijl wordt er gepenetreerd. Deze positie zorgt voor een heel intiem gevoel en biedt het koppel al de ruimte om elkaar te aanbidden.

10. Doggystyle

Hoe? Bij deze houding ontvangt de knielende partner door zijn of haar benen uit elkaar te zetten de penis van de penetrerende persoon die erachter staat of knielt. Bij deze houding is zowel vaginale als anale penetratie mogelijk. Deze positie is trouwens ideaal om tijdens de penetratie de vrouw haar clitoris te bevredigen aangezien de man zijn handen makkelijk vrij te maken zijn.

Lees meer Marie Claire op: Wordt eindelijk alle onvrijwillige seks strafbaar in België?, ‘The Clit Test’ zoekt uit hoe vrouw(on)vriendelijk seksscènes zijn en 2020 was een slecht jaar voor het vrouwelijk orgasme.

Tags: Intimiteit, Seksvragen.