Geniet van een magisch weekend in de regio Hauts-de-France
©

Geniet van een magisch weekend in de regio Hauts-de-France

Leestijd: 2 min

Wie zegt dat je per se ver moet reizen om tot rust te komen of plezier te beleven?

Wanneer de straten verlicht zijn met fonkelende kerstversiering en de geur van Glühwein de neusgaten prikkelt, krijg je automatisch zin om even te onthaasten. Wordt het een weekje op de latten? Of liever luieren op een exotisch strand? Terwijl sommigen bereid zijn om vele kilometers af te leggen voor een tripje tijdens de feesten, zijn er ook originele alternatieven om dicht bij huis en toch buiten de platgetreden paden de batterijen op te laden. Vergeet het vliegtuig en spring op de trein richting Hauts-de-France. Wist je dat je het traject Brussel-Rijsel aflegt in slechts 49 minuten? De ideale manier om er even tussenuit te gaan zonder een ecologische voetafdruk achter te laten. De Hauts-de-France bestaat uit vijf departementen en biedt een duizendvoud aan activiteiten.

Wil je nu al inspiratie opdoen voor je volgende weekendje weg in de streek, abonneer je dan gratis op het jaarlijkse magazine ‘Esprit Hauts de France’. De feelgood reisgids van 72 pagina’s laat je een stukje onbekend Frankrijk ontdekken op een boogscheut van België.
Schrijf je hier in voor een gratis abonnement op het magazine en vind 101 inspirerende ideeën voor een weekend made in Hauts-de-France.

Op zoek naar een verrassende locatie voor de reünie met de vrienden? Wat dacht je van een boomhut met een privé jacuzzi, een nomadische nacht in een Mongoolse yurt of een overnachting aan boord van een catamaran? Wie binnenkort een unieke familievakantie plant, kan kiezen uit tal van uitdagende activiteiten in de buitenlucht. Zandkastelen bouwen aan zee, ravotten in het bos of koeien melken op de boerderij? Een moeilijke keuze, inderdaad.

Koppels die wat tijd willen maken voor elkaar, kunnen alvast wegdromen van een lange strandwandeling, een relaxmoment in de wellness of een verblijf in een romantische woonwagen. Urban ladies die uitkijken naar een shoppingtrip met vriendinnen, vinden in het magazine Esprit Hauts de France de beste shopping hotspots en niet te missen cultuurtips. Daarnaast geeft het magazine ook het woord aan enkele gastvrije locals die je met open armen ontvangen en je overladen met insider tips om van elk verblijf een succes te maken.

Een ontspannende wandeling met de kinderen, de meest romantische plek, de streekspecialiteit die je moet proeven … Check-in bij Julie en Jérémy van Villa Paula, een uniek art deco-universum op slechts 20 minuten met de tram vanuit Rijsel. Hun authentieke herenhuis werd omgetoverd tot een stijlvol gastenverblijf waar je je onmiddellijk thuisvoelt. Kom tot rust in de witte suite of maak je hoofd leeg in de prachtige tuin met eeuwenoude bomen waar ook de jacuzzi verborgen zit! Geniet van het landelijke gevoel, op een zuchtje van de stad.

Ontdek Rijsel vanuit het reuzenrad vooraleer je de kerstmarkt onveilig maakt en eindig je bezoek met een therapeutische shoppingtrip in de winkels van Roubaix-Tourcoing. Andere romantische ontdekkingen in de buurt: de Villa Cavrois of het kunst- en industriemuseum ‘La piscine’. Kortom, het magazine zit boordevol inspiratie voor een deugddoende escape.

Schrijf je hier in voor een gratis abonnement op het magazine en vind 101 inspirerende ideeën voor een weekend made in Hauts-de-France.

Lees meer:

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Esprit Hauts-de-France.
www.weekend-esprithautsdefrance.com

Commercieel team De artikels van >