5 onmisbare masturbatietips van een seksuologe om klaar te komen
© Charlotte Abramow

5 onmisbare masturbatietips van een seksuologe om klaar te komen

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Maar liefst 95% van de mannen komt altijd klaar bij de seks. Daarentegen komt bij de vrouwen de helft zelden of nooit klaar. Als vrouw is het dus des te belangrijk om te weten hoe je jezelf een orgasme bezorgt, want van mannen zal het (vaak) niet komen. En als er een dag is dat een vrouw een orgasme verdient, dan is het wel op Internationale Vrouwendag vinden wij. 

/

Er komen steeds meer vrouwen naar buiten met getuigenissen over een orgasme-loos seksleven. Vaak weten mannen niet dat een vrouw meer nodig heeft dan penetratie om klaar te komen. Maar ook vrouwen weten soms niet waar zoeken. Het is anders wel heel belangrijk om eerst je eigen lichaam te ontdekken, wil je dat een ander je kan verwennen. Daarom vroegen wij aan seksuologe, Kaat Bollen enkele masturbatietips.

1. Neem je tijd.

“Mijn eerste tip is om echt je tijd te nemen voor masturbatie. Vaak is masturberen iets wat vrouwen in de rapte doen. En dat kan natuurlijk ook, op zo’n twee of drie minuten kan het klusje geklaard zijn. Maar dan mis je ook veel. Net zoals bij partnerseks waar voorspel belangrijk is, kan dat ook een hele leuke toevoeging zijn bij soloseks. Dus echt je tijd nemen en zelf ook een beetje aan voorspel doen. Bijvoorbeeld in bad gaan, strelen op erogene plekken, etc. dat kan er een meer complete beleving van maken.”

2. Gebruik glijmiddel

“Een tweede tip is toch wel om zeker glijmiddel te gebruiken. We weten wel dat onze vaginakliertjes vocht produceren, maar onze clitoris heeft dat niet. We weten ook dat ongeveer 80% van de vrouwen stimulatie van de clitoris nodig heeft om klaar te kunnen komen. Dus stimulatie van die clitoris is erg belangrijk. Met glijmiddel is dat een heel stuk fijner. Zeker bij masturbatie als vrouw zou ik een beetje glijmiddel gebruiken, dat gaat het veel intenser en fijner maken.”

3. Ga op zoek naar extra prikkels

“Wat altijd kan helpen, is om op zoek te gaan naar extra prikkels. Een orgasme is altijd te vrijlating van de opgebouwde spanning. Dus hoe hoger je die spanning opbouwt, hoe fijner je orgasme is. Daarom kan het helpen om bijvoorbeeld een erotisch boek te lezen, een erotisch filmpje te kijken, terug te denken aan een fijne vrijpartij en te fantaseren. Ga op zoek naar wat je geest prikkelt, zodat je niet alleen je lijf maar ook je geest gaat stimuleren. Dan is het dubbelop, wat natuurlijk veel beter is.”

4. Tease jezelf

“Zoals ik zei: een orgasme is het vrijgeven van opgebouwde spanning. Wat veel vrouwen fijn vinden, is om zichzelf ook een beetje te teasen. Bijvoorbeeld, masturberen tot je bijna klaar komt, stoppen en zo enkele keren herhalen. Heel vaak ga je merken dat je lichaam het uiteindelijk gaat overnemen en dat je het klaarkomen niet meer kan tegenhouden. Wat heel intens is. Dus ook jezelf teasen is heel belangrijk, niet alleen in partnerseks maar ook in soloseks kan dat heel fijn zijn.”

5. Gebruik seksspeeltjes

“Misschien een heel vanzelfsprekende tip is om eens te kijken of er toys zijn die het masturberen leuk kunnen maken. Ik raad aan om niet altijd met een seksspeeltje te masturberen, doe het ongeveer de helft van de gevallen. Dat zeg ik trouwens ook over porno, kijk dat slechts met de helft van de gevallen maar niet meer. Dit is omdat we anders de natuurlijke voeling met ons lijf een beetje kwijtraken. Maar als we dat slechts in de helft van de gevallen doen, kan dat wel heel tof zijn. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende stimulatoren op de markt: van vibrators tot luchtdrukstimulatoren tot zelfs pinpointvibrators. Er is vanalles te krijgen, dus ga eens kijken wat je leuk vindt. Verken het en probeer wat uit.”

Lees meer Marie Claire op: ‘The Clit Test’ zoekt uit hoe vrouw(on)vriendelijk seksscènes zijn, De 10 beste erotische scènes uit de filmgeschiedenis en Sexting wordt verplichte leerstof: een wake-upcall voor alertheid.

Tags: Masturbatie, Soloseks, Vrouwelijk orgasme.