Pantone stelt voor: koraal is de kleur voor 2019
© Imaxtree

Pantone stelt voor: koraal is de kleur voor 2019

Door Laura Dabekaussen  & Eva Diaz Gonzalez
Leestijd: 1 min

Met het einde van het jaar in zicht verschuiven we onze gedachten alweer naar de toekomst. 2019 belooft een jaar te worden vol zonnige zomerjurken, bloezen met rouches en heerlijk zwiepende rokken. Allemaal in "18-3838 Ultra Violet", de koraalachtige kleur die Pantone verkoos als kleur voor 2019.

16-1546 Living Coral

Al meer dan 20 jaar selecteert en ontwikkelt het Pantone Color Institute seizoenstinten en kleuren voor bedrijven. Ze helpen merken hun visie en individualiteit uit te brengen door middel van de juiste kleuren. Maar de nieuwe kleur van 2019, een oranje tint met gouden achtergrond, klinkt ons al bekend in de oren.  Ze katapulteert ons meteen terug naar het verleden, want denk maar aan ‘Tigerlily’, de kleur die in 2004 werd gekozen of ‘Tangerine Tango’ in 2012. Met koraaltinten opnieuw in de kijker lijkt het erop dat de 21ste eeuw de geschiedenis zal ingaan als het oranje tijdperk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone) op

/

‘A clockwork orange’

Pantone rechtvaardigt de beslissing voor koraalkleur als zijnde authentiek in de wereld. Immers worden we in deze maatschappij bestormd door nieuwe digitale technologieën en sociale media, de kleur optimisme uitstraalt en houvast biedt. “Het symboliseert de aangeboren behoefte aan optimisme en vreugdevolle activiteiten. De kleur PANTONE 16-1546 Living Coral vertegenwoordigt de wens om onzelf op een speelse manier uit te drukken. “

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PANTONE (@pantone) op

Note voor de feestdagen: Maak je partyoutfit compleet met een koraalaccent. Mix funky zalmtinten in je make-up voor een speelse en uitdagende look. De upbeat and happy color zorgt ervoor dat je blij het nieuwe jaar ingaat.

/

‘Living in Coral’ winkels

Wij maakten alvast een koraalselectie waarmee je je als een vis in het water voelt in 2019.

Lees meer Marie Claire: 3 winterjassentrends van 2019, Back to black: de feestlooks, 10 nieuwe Belgische labels die je moet kennen, Deze 11 apps tillen je instagramaccount naar een hoger niveau,De mooiste en lekkerste flessen bubbels om dit eindejaar mee op tafel te zetten.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: 2019, Fashion, Kleur, Kleurtrend, Koraal, Mode, Trend.