4 redenen waarom je het collageen café in Parijs moet bezoeken
© @48collagencafe

4 redenen waarom je het collageen café in Parijs moet bezoeken

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

In de Franse hoofdstad is sinds kort een nieuw café geopend dat het beste van twee werelden combineert. In dit collageen café geniet je tijdens je latte, smoothie of soep van een collageenbehandeling.

/

Collageen is een eiwit dat je lichaam zelf aanmaakt. Het staat onder andere in voor de elasticiteit van je huid. Op jonge leeftijd maak je dit eiwit voldoende vanzelf aan, maar dit neemt af naarmate je ouder wordt, te beginnen vanaf je 25ste. Het gevolg hiervan is dat je huid haar elasticiteit verliest en je te maken krijgt met rimpels. Voor dit probleem wil het collageen café in Parijs, genaamd 48 Collagen Café, een oplossing bieden. Een primeur!

Lees ook: Deze trend zie je overal en wil je zelf proberen: de zijscheiding

/

Waarom zou je 48 Collagen Café bezoeken?

1. Je krijgt een collageenbehandeling

In dit unieke café krijg je bij een drankje de kans om gebruik te maken van een collageenmasker. Dit masker hou je gedurende 12 minuten voor je gezicht om de collageenproductie van je huid te stimuleren. Het masker straalt namelijk rood licht uit wat niet alleen de collageen- maar ook de elastineproductie van je huid stimuleert. Daarnaast vermindert het fijne lijntjes en bevordert het de bloedcirculatie.

/

2. Alles op de menukaart bevat collageen

Als je dacht dat het stopte bij de behandeling met rood licht, heb je het mis. In dit café staat echt alles in het teken van collageen. Aan elk drankje of gerecht werd dan ook extra collageen toegevoegd. Of je nu kiest voor een latte, smoothie, soep, ijsje onigiri of kokosballetje, je mag er zeker van zijn dat je hoe dan ook een portie collageen binnenkrijgt.

Lees ook: Peter Philips over de gedurfde beautylook die hij voor Dior creëerde

/

3. Het eten en drinken ziet eruit als een kunstwerkje

De hapjes en drankjes zijn niet alleen gezond, ze zien er ook nog eens prachtig uit. Waar ze in andere koffiebars uitpakken met latte art drijft 48 Collagen Café het nog iets verder. Hun drankjes komen in vrolijke kleuren als blauw, paars, groen, roos en zelfs met glitters. Om het allemaal nog leuker te maken worden ze geserveerd in prachtige glazen. Wat dacht je van een glas in de vorm van billen of een paddenstoel?

/

4. Ook het gebouw zelf is prachtig

Naast de culinaire creaties is ook het interieur de moeite waard. Het café is gevestigd in een voormalige 19de eeuwse drukkerij wat zorgt voor een vintage look zowel vanbinnen als aan de voorgevel. Het interieur is de perfecte mix tussen antiek houtsnijwerk en moderne toetsen in aluminium en getextureerd glas.


Lees ook: Op romantische date in Parijs? Dit zijn de leukste restaurants

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Parijs.