4 adressen in Brussel waar je heerlijk van ramen kunt genieten
© Getty Images

4 adressen in Brussel waar je heerlijk van ramen kunt genieten

Door Eva Diaz Gonzalez  & Lieselot Luykx
Leestijd: 3 min

We hebben het de laatste jaren steeds meer in Brussel gezien: ramen, een hete bouillon gevuld met dikke noedels, is absoluut wat we nodig hebben wanneer het afkoelt. Waar eet je lekkere ramen? We presenteren onze 4 favoriete restaurants in Brussel om een ​​goede ramen te eten én maken een echte smaakreis naar het land van de rijzende zon ...

Allereerst, de ramen – letterlijk ‘uitgerekte noedels‘ – wat is het? Het is een Japans gerecht geïmporteerd uit China aan het begin van de 20e eeuw, bestaande uit een bouillon die vooraf uren heeft gestoofd en waarin badende noedels van tarwemeel en hun bijgerechten zijn verwerkt. Een genot!

Lees ook: <<3 dingen die je moét weten voor je Japanse sake proeft>>

/

Yamato

Net als een feniks, heropende Yamato vorig jaar zijn deuren na sluiting in 2014 (pensioen toenmalige eigenaar). Dit restaurant ligt in de wijk St Boniface en is ingericht in een zeer traditionele stijl met een intieme sfeer. De zaak wordt veel bezocht door Japanners die Brussel passeren.

Met zijn muren bedekt met witte tegels en houten details, geloven we het plaatje helemaal! Aan de bar kan je lekker vertoeven, tegenover de koks die de bouillon van noedels voor zijn/haar gasten verzinnen. De stevige porties worden geserveerd onder het genot van een Japans biertje zoals Kirin.

Adres: Francartstraat 11, 1050 Elsene.

/

Samouraï Ramen

Het kleine broertje van het Japanse gastronomische restaurantThe Samurai‘. Samurai Ramen presenteert zichzelf als een noodle bar. De beroemde chef-kok van het restaurant, Harumi Saito, maakte de recepten voor ramen bouillons. Je hebt de keuze tussen het restaurant in het centrum of dat van de Toison d’Or.

In beide gevallen is de sfeer sober maar modern, samengesteld uit zwart en behandeld hout. Je kunt je eigen kom maken en de noedels zijn zelfgemaakt. We kiezen de bouillon en vervolgens de garnering (keuze tussen vlees, gevogelte, zeevruchten of veggie). Je kunt ook kiezen voor bijgerechten zoals gyoza (Japanse knoedels) of takoyaki (octopuskroketten).

Adres: Capitaine Crespel 1, 1050 Elsene en Fossé aux Loups 28A, 1000 Brussel. Info op samourairamen.be.

/

Umamido

Umamido betekent ‘de manier om te genieten‘, en dat is de filosofie van de plaats. Bij Umamido is het een ontmoeting van traditioneel Japans met een Belgisch tintje. De maker, Guy, werd verliefd op ramen tijdens een reis naar Kyoto. We houden van hun grote selectie bijgerechten en meer in het bijzonder hun ‘varkensbroodje’ (een gestoomde bao gevuld met varkensvlees en groenten).

Om hun ramen te proeven, heb je de keuze tussen verschillende adressen, want er zijn er al zeven, waaronder vier in Brussel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🍜🔥🥢 @umamido

Een bericht gedeeld door Laëtitia Van Hagendoren (@laetitia_vh) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We’ve got big news to share this week. Bigger news than when we brought back the Mazemen. Stay tuned ⚡️⚡️

Een bericht gedeeld door Umamido Ramen Shops (@umamido) op

Adres: Sint-Katelijneplein 1, 1000 Brussel ; Henri Maus Straat 33-47 1000 Brussel.

/

Kokuban

Ramen met elegantie … Dit restaurant is sober en stijlvol. Kokuban betekent ‘schoolbord‘, en het restaurant is versierd met een schoolbord waarop de recepten van zijn gerechten met krijt worden geïllustreerd. Hun ramen recepten komen uit de meest geheime uithoeken van Japan.

Kokuban biedt ook soba op het menu, pas op dat je ze niet verwart. In tegenstelling tot ramen is soba gemaakt van boekweitdeeg. Kokuban heeft momenteel twee adressen in Brussel: een in Louisa en de ander in Schuman.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Kokuban 📍 Deux adresses : ▪️Rue Vilain XIIII 53, 1000 Brussel ▪️ Rue Belliard 180, 1040 Etterbeek 📷 @ahottermess

Een bericht gedeeld door Brussels Food Blog 🍳🇧🇪 (@foodspeople) op

Adres: rue Vilain XIIII 53, 1000 Brussel en Belliardstraat 180, 1040 Etterbeek. Info op kokuban.be.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Hotspots: 5 topadresjes om heerlijk te gaan brunchen in Brussel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Japans, Kokuban Brussel, Ramen, Samouraï Ramen, Umamido Brussel, Yamato Brussel.