3x Grieks: de lekkerste griekse restaurants in Brussel
© unsplash

3x Grieks: de lekkerste griekse restaurants in Brussel

Leestijd: 1 min

Van Ouzo tot tzatziki, de Griekse keuken is veelzijdig, hartverwarmend en doet dromen naar vakantie. Is dat precies waar jij op dit moment nood aan hebt? Deze Griekse restaurants in Brussel zijn het proberen waard!

/

Rizes

In het hartje van de Brusselse Louizawijk vind je Rizes, een cozy en sfeervol Grieks en Mediterraans restaurant. Wat mag je verwachten? Perfect gebakken vlees en gerechten die het hart van elke seafood-liefhebber sneller doen slaan. Onze favoriet op het menu: de zeebaarstartaar met truffel!

Adres: Jourdanstraat 18, 1060 Sint-Gillis

/

Strofilia

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Strofilia (@strofiliabrussels)

In de Brusselse Dansaertwijk vind je dan weer Strofilia. Een zaak die alleen al een bezoekje waard is dankzij de impressionante wijnkaart. Wat mag je verwachten? Heerlijke koude en warme mezzes, de gezellige typische sharing plates. Eten doe je in de prachtige gewelfde wijnkelder of de sfeervolle zaak.

Adres: Rue du Marché aux Porcs 11-13.

Lees ook: Dit zijn de leukste kerstmarkten in het buitenland waar je met de trein naartoe kan

/

Menelas Ouzerie


Voeten onder tafel schuiven bij een Brussels Grieks restaurant waar een huiselijke familiesfeer heerst? Dan klop je best aan bij Menelas Ouzerie. Hét adres bij uitstek voor wie typische Griekse gerechten wil eten en buiten wil komen met een héérlijk vol gevoel. Onze favoriet: de warme feta dip!

Adres: Oude Graanmarkt 25, 1000 Brussel.

Lees ook: Zo selecteer en serveer je wijn (en champagne!)

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Grieks.