3x kleurrijke bestemmingen voor een goed humeur
© Getty Images

3x kleurrijke bestemmingen voor een goed humeur

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 1 min

We weten allemaal dat die donkere dagen nefast zijn voor je humeur. Opstaan lukt moeilijker en aankleden in het donker loopt al snel uit op modeblunders. Daarom halen wij voor jou even de zomer in huis. We tonen je de 3 kleurrijkste en zonnigste bestemmingen van het moment. Begin maar al te dromen!

Happy people live in coloured houses

Om je humeur op te krikken en die hoognodige winterbreak niet langer uit te stellen.

/

Willemstad – Curacao

Het eiland in de Zuid-Caraïbische zee is een waar vakantieoord. Met hagelwitte stranden vol witte ligbedjes en een heus onderwaterparadijs is het de perfecte achtergrond van een zonvakantie. Onze grote trekpleister ligt echter niet aan het strand, maar in de stad. In Willemstad ligt Handelskade, een strook vol gekleurde koloniale panden en terrasjes om heerlijk langs te kuieren. Boek een tripje om je mood te liften.

marieclaire_Willemstad

Google

kleurrijke_straten_kopenhagen_mc

Getty Images

Wist je dat:De huizen in Willemstad niet altijd zo felgekleurd waren? In de 19de eeuw was er een arts op het eiland die constateerde dat heel wat mensen oogklachten hadden te wijten aan de reflectie van de zon op de witte huizen. Honderd jaar lang verplichtte een wet de inwoners hun huis te verven. Nu moet het niet meer, maar de mensen doen het met plezier. Bedankt dokter!

/

Bo Kaap – Zuid-Afrika

Bo kaap is een schilderachtige en islamitische wijk in Kaapstad. De wijk ligt tegen Signal hill aan en betekent zoveel als ‘boven kaap’ in het Zuid-Afrikaans. Het is één van de oudste en meest fascinerende buurten in Kaapstad. Geniet van de felgekleurde huizen in pittoreske, romantische straatjes, terwijl je de geschiedenis van deze buurt inademt.

marieclaire_bo_kaap

Unsplash

Wist je dat: De kleuren van de huizen hier extra helder zijn? Dit komt omdat de gebouwen stammen uit de 18de eeuw, de periode vlak na de slavernij. Slaven mochten geen kleur dragen en daarom werd kleur na deze periode zoveel mogelijk gevierd. Elk jaar, tijdens de vasten, schilderen de bewoners hun huizen opnieuw. Zo houden ze de traditie van het verleden in ere.

/

Kopenhagen – Denemarken

Een stad op mensenmaat wordt wel eens gezegd, die je het best doorkruist met de fiets. Begin je bezoek bij Nyhavn, één van de meest sfeervolle en kleurrijke buurten van Kopenhagen. De vroegere haven voor aan wal gespoelde matrozen, op zoek naar bier en vertier, is nu het centrum van gezelligheid. Historische panden sieren naast futuristische gebouwen en stralen je al van ver tegemoet. De hoofdstad van design heeft het allemaal, ontdek de Deense ‘Hygge’, wat ‘knus’ en ‘gezellig’ betekent en trakteer jezelf op een citytrip naar “good vibrations”.

marieclaire_Kopenhagen

Unsplash

Vind meer leuke bestemmingen: Nazomeren in Marbella dit is onze hoteltip, Dit is waarom Malta het hollywood van Europa wordt genoemd, Vijf adembenemende strand die je moet bezoeken als je naar Zuid-Amerika reist.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bo kaap, Break, Curaçao, Denemarken, Kleurrijke huizen, Kopenhagen, Trip, Vakantie, Willemstad, Zuid-afrika.