3 x cocktails met rum die je in de stemming brengen voor een feestje
© Getty Images

3 x cocktails met rum die je in de stemming brengen voor een feestje

Door Florianne Thys
Leestijd: 1 min

Het rummerk Bacardi lanceert met Bacardi Spiced een gloednieuwe campagne: Still Spicy. In een driedelige videoserie gaan de bekende Zwangere Guy, Sarita Lorena, Zoey Hasselbank en Yuki Christus in gesprek over wat de uitgaanscultuur anno 2021 zal zijn. Wat zijn de geschikte outfits, handelingen, do's-and-don'ts na Covid-19. We tippen drie cocktails met rum die niet kunnen ontbreken op een feestje.

/

Of we het feesten verleerd zijn, zien we binnenkort van zodra de strandfeestjes en festivals – hopelijk – terug van start gaan. Met de jaarlijkse Rum Month in het vizier, schenkt Bacardi dit jaar extra aandacht aan zijn Bacardi Spiced-editie door middel van hun Still Spicy-campagne. Met een cocktail gemaakt van gouden rum, gerijpt in gebrande vaten van Amerikaans eikenhout, in combinatie met specerijen gaan enkele bekende personen in gesprek. De campagne kan je volgen via het YouTube-kanaal van Bacardi, waarvan 15 juli de laatste aflevering online komt. Je hoort hier wat we tijdens het uitgaan mogen verwachten dit jaar en wat absoluut not done is.

/

Rum Month-bars

Jaarlijks viert Bacardi een Rum Month waarin ze hun rum in de kijker zetten. En dat doen ze niet alleen, verschillende bars en cafés nemen hieraan deel: zoals Caffè Barbossa in Antwerpen, The Lakehouse in Gent, The Black Sheep in Brussel en meer. Toen de Cubaanse oprichter, Don Facundo Bacardi Massón, zijn eerste rum in 1862 aftoetste in de alcoholindustrie, blies hij velen weg met de bijzondere zachte smaak ervan. Tegenwoordig wordt de rum enkel nog in Puerto Rico gemaakt, waar men streeft naar dezelfde kwaliteit mits verfrissende toetsen toe te voegen. Tijdens de Rum Month staan deze drie cocktails in het daglicht:

1. Spiced & Coda

Voor de liefhebbers van een zoet drankje is er de Spiced & Coda-cocktail. Hiervoor heb je eenvoudigweg 50 ml rum nodig, eventueel de Bacardi Spiced-rum als je het graag iets straffer hebt, en 150 ml Cola. Iets wat geldt voor eender welke cocktail die je maakt, is ijs. Je vult een glas met ijs, giet er de ingrediënten op en roert het door elkaar. Klaar!

Unsplash

/

2. Skinny Colada

Pina Colada is een klassieker onder het uitgebreide gamma aan cocktails. Als je die wel kan smaken, dan is de Skinny Colada ook vast je ding. Hiervoor heb je nodig: 50 ml rum, 15 ml limoensap, 40 ml ananassap en 40 ml kokoswater.

Unsplash

3. Dark ’n Stormy

Een drankje met gember is weggelegd voor diegenen die houden van een ietwat bittere nasmaak. Gingerbier bijvoorbeeld is lekker op zichzelf, maar kan je ook verwerken in een cocktail. Voor een Dark ’n Stormy-cocktail mix je 50 ml rum met 15 ml limoensap en 100 ml Gingerbier. Drie cocktails die voor ieder wat wils bieden dankzij hun unieke samenstelling en smaak.

Unsplash

Lees meer Marie Claire op: De hipste drankjes van 2021 zitten in een blikje; Tournée Minérale: 10 lekkere alcoholvrije dranken; 3 x recepten voor bananenbrood, maar dan anders.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bacardi, Cocktails, Feestmodus, Rum, Uitgaanscultuur.