3 x recepten voor bananenbrood, maar dan anders
© Getty Images

3 x recepten voor bananenbrood, maar dan anders

Door Camille Vernin
Leestijd: 2 min

De lockdowns verplichtten ons om op zoek te gaan naar nieuwe of creatieve tijdsbestedingen. En die vonden we onder meer in de keuken. Bananenbrood werd op slag een van dé meest gegoogelde recepten en ook nu blijft het Amerikaanse tussendoortje razend populair. Hieronder ontdek je 3 recepten voor bananenbrood, telkens een tikje anders. 

/

Bananenbrood met kleine stukjes chocolade

Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 2 eieren
  • 50 g poedersuiker
  • 50 g bruine suiker
  • 3 rijpe bananen (met zwarte vlekken op de schil)
  • 130 g boter
  • 210 g bloem
  • 150 g chocoladestukjes
  • een half pakje bakpoeder

Lees ook: Een Italiaanse chef verklapt zijn recept voor dé ultieme pasta alla puttanesca.

Bereiding

  1. Breek de 2 eieren in een kom. Voeg de poedersuiker en de bruine suiker toe en roer tot het mengsel wit wordt.
  2. Pel de bananen, snijd ze in stukken en prak ze grof met een vork.
  3. Voeg de gepureerde bananen toe aan het mengsel. Snijd de boter in stukjes en smelt in een steelpannetje. Giet de gesmolten boter over het mengsel en roer door elkaar.
  4. Voeg de gist en de bloem toe en meng tot je een soepel deeg krijgt. Voeg tenslotte de chocoladestukjes toe.
  5. Beboter een cakevorm en giet het mengsel erin. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 45 minuten.
  6. Haal de cake na 5-10 minuten uit de oven en snijd met een mes een snee in de lengte van de cake, zodat een mooie gelijkmatige opening ontstaat. Draai om en laat afkoelen op een rooster.
/

Bananenbrood met appel en kaneel

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 rijpe bananen
  • 2 kleine appels
  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 120 g boter
  • 200 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • kaneel naar smaak
  • 1 snuifje zout

Lees ook: 6 zomerse cocktailrecepten die je in mediterrane sferen brengen.

Bereiding

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij een van de twee appels in kleine stukjes en de andere in grotere stukken, zodat ze niet in appelmoes veranderen.
  2. Doe de stukjes appel in een steelpan met een beetje water en kaneel. Je kunt ook suiker toevoegen als dat nodig is. Dek af en laat ongeveer 12 minuten op een matig vuur sudderen. Je zou een compote moeten krijgen met stukjes erin.
  3. Verwarm de oven voor op 180°. Smelt de boter in de magnetron. Nadat je de bananen gepeld hebt, prak je ze met een vork. Meng in een kom de eieren en de suiker. Giet er de gesmolten boter bij. Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder, zuiveringszout en een snufje zout toe. Meng tot je een homogene consistentie krijgt. Voeg de gepureerde bananen en appelmoes toe en roer opnieuw.
  4. Giet het mengsel in een beboterde cakevorm. Bak ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer de baktijd door er af en toe een mes in te porren. Als er geen deeg blijft aankleven, is je bananenbrood klaar.
/

Mini-bananenbrood tropical

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bake from Scratch (@thebakefeed)

Ingrediënten (voor 4 broodjes)

  • 120 g ongezouten boter
  • 150 g bruine suiker
  • 3 eetlepels guave jam
  • 2 eieren
  • 280 g bloem
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 bananen
  • 80 gram kokosmelk
  • ¼ theelepel kokosnoot extract
  • 100 gram verse ananas, fijn in blokjes gesneden
  • 60 gram kokosvlokken
  • 1 snuifje zout

Voor het citrus glazuur:

  • 120 g poedersuiker
  • 1 citroen (sap en schil)
  • 1 limoen (sap en schil)

Lees ook: 3 (h)eerlijke recepten waarin koffie de basis vormt.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Beboter 4 kleine bakvormen.
  2. Meng de boter en bruine suiker tot je een luchtig mengsel krijgt. Doe de jam er vervolgens bij. Voeg de eieren één voor één toe en klop het mengsel goed door elkaar.
  3. Meng in een middelgrote kom de bloem, het zuiveringszout, het bakpoeder en het zout. Klop in een kleine kom de banaanpuree, kokosmelk en kokosextract door elkaar; en doe ook de ananas en kokos erbij. Voeg dan het bananenmengsel en de boter toe. Voeg geleidelijk de bloem toe terwijl je blijft kloppen. Verdeel het beslag over de voorbereide bakvormen.
  4. Bak ongeveer 40 minuten. Laat het mengsel vervolgens 10 minuten afkoelen in de vormpjes. Haal ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op rekjes. Giet het citroenglazuur over de afgekoelde bananenbroden.
  5. Meng voor het glazuur de suiker en de citroenschil in een middelgrote kom. Roer in een kleine kom het citroensap en het limoensap door elkaar. Voeg 2-3 eetlepels van het sap toe aan het suikermengsel en roer tot je de gewenste consistentie bereikt.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Bananenbrood, Recepten.