3 makkelijke en kindvriendelijke recepten
© HelloFresh

3 makkelijke en kindvriendelijke recepten

Door Florianne Thys
Leestijd: 4 min

Op 1 juni is het Internationale Dag van de Ouders: dé dag waarop ouders wereldwijd in de bloemetjes gezet worden voor de dagelijkse toewijding aan hun kinderen. Kinderen opvoeden is geen evidentie, zeker niet als het om moeilijke eters gaat. Daarom deelt HelloFresh enkele knapperige recepten waar je kind meteen van begint te watertanden.

Driemaal per dag hebben we de gewoonte om een maaltijd te verorberen. Iets wat je van kleins af aan aangeleerd krijgt omdat deze structuur belangrijk is voor een gezonde levensstijl. Hoewel vele ouders een gezond eetpatroon nastreven, eten 70 procent van de kinderen hun bord niet leeg en is de ‘ik-lust-dit-niet-fase’ een rem op ouders hun gezonde creativiteit. Daarnaast durft amper 26 procent hun kinderen iets nieuws voor te schotelen aangezien kinderen vaak hun lip optrekken voor gerechten met rauwe of gekookte groenten en vis.

HelloFresh geeft hapklare tips

HelloFresh biedt naar aanleiding van een onderzoek in 2020 enkele tips en gerechten aan die jou als ouder wat meer ademruimte kunnen bieden. Zo kan een minimale verandering zoals een bereiding in de oven, een originele naam voor het gerecht, of een creatieve presentatie dag en nacht verschil opleveren. Al vormt de samenstelling van het gerecht ook een belangrijk element. Hieronder volgen drie gerechten waarmee je zeker kan scoren bij je kinderen.

/

Boekoeloekoeburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

HelloFresh

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 1 kg zoete aardappel
  • 1 ui en 1/4 van een tweede ui
  • 2 el paprikapoeder
  • 160 gr belegen kaas
  • 160 gr gemengde sla
  • 4 el Turkse yoghurt
  • 2 rode paprika’s
  • 3/4 rode peper
  • 2 zakjes van boekoeloekoe-burgermix
  • 4 eieren
  • 12 blaadjes verse bladpeterselie
  • 8 bruine broodjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 100 ml melk

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de paprika in dunne repen. Snipper de ui. verwijder de zaden van de rode peper en snijd fijn.
  2. Leg de zoete aardappel en paprika naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de rode peper, de helft van de olijfolie, paprikapoeder, peper en zout over de zoete aardappel. Besprenkel met olijfolie. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege een keer om.
  3. Meng in een kom de boekoeloekoemix met de ui, belegen kaas, ei, melk, peper en zout. Kneed de boekoeloekoemix goed en maak 2 burgers per persoon. Verhit een gril- of koekenpan op middelhoog vuur met de overige olijfolie en bak de burgers 5 minuten aan elke kant.
  4. Meng ondertussen in een saladekom de sla met de zoete aardappel en rode paprika. Hak de bladpeterselie fijn. Maak een saus van de Turkse yoghurt, olijfolie, bladpeterselie, peper en zout. Verdeel de helft van de saus over de salade. Bak de volkoren broodjes 2 minuten in de oven. Serveer de broodjes met een salade en de yoghurtsaus.
/

Gevulde paprika-gezichtjes met orzo

HelloFresh

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 2 knoflooktenen
  • 2 preien
  • 280 gr orzo (pasta)
  • 1 komkommer
  • 120 gr slamix
  • 2 stuks basilicumcrème
  • 2 sjalotten
  • 4 rode paprika’s
  • 6 tl Italiaanse kruiden
  • 2 tomaten
  • 100 gr geraspte pecorino
  • 700 ml groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el witte balsamicoazijn

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot fijn. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaden. Bewaar de bovenkant om later als deksel te gebruiken. Snijd voorzichtig de gezichtjes uit de paprika’s. Leg de paprika’s met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en leg de deksels van de paprika’s erbij. Bak de paprika’s 10-15 minuten in de oven.
  3. Verhit ondertussen een halve eetlepel olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en de gesneden prei 2-4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roer dit op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo ongeveer 10-12 minuten. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
  4. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in vieren en daarna in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon samen met een halve eetlepel olijfolie en een halve eetlepel witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, tomaat en slamix toe.
  5. Meng de geraspte pecorino en de basilicumcrème door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Vul de paprika’s met de orzo en zet de bovenkant er weer op. Bak de paprika’s nog 5 minuten in de oven.
  6. Verdeel de gevulde paprikagezichtjes over de borden en serveer met de komkommer-tomaatsalade.
/

Traditionele shakshuka met ei

HelloFresh

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 8 tomaten
  • 8 eieren
  • 4 speltbaguettes
  • 4 tenen knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 12 takjes krulpeterselie
  • 125 gr geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 groentebouillonblokje

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd zowel de peper als de paprika in kleine stukken. Snijd de tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe.
  3. Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de wok en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.
  5. Bak ondertussen de speltbaguettes 5-7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguettes goudbruin kleuren. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de speltbaguette.

Lees meer Marie Claire op: 4 recepten om te matchen met je menstruatiecyclus; Gezondheidszorg van kinderen in armoede lijdt (nog) meer onder coronacrisis; Pesto eggs, het nieuwe recept dat viraal gaat op TikTok.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: 1 juni, Gerechten, HelloFresh, Internationale Dag van de Ouders, Kinderen, Ouders.