Pesto eggs, het nieuwe recept dat viraal gaat op TikTok
© Instagram @tammywongnomnom

Pesto eggs, het nieuwe recept dat viraal gaat op TikTok

Leestijd: 1 min

De (food)trends op TikTok volgen elkaar in razend snel tempo op. Na het succes van de fetatomatenpasta, de dalgonakoffie en baked oats, wint nu een recept voor pesto eggs aan populariteit.

/

De video voor pesto eggs komt via Amy Wilichowski en werd ondertussen al meer dan 2 miljoen keer bekeken. Ze deelde het makkelijke recept en vertelde aan haar kijkers dat “het hun leven gaat veranderen”.

@amywilichowski

#eggs #pestoeggs #homecook

♬ cooking video – cooking

Ondertussen zijn er verschillende TikTok-tutorials die je precies laten zien hoe je de pesto eggs maakt en het recept kan in principe worden opgesplitst in twee eenvoudige stappen. Het enige wat je hoeft te doen is de pesto in een hete pan opbakken tot het begint te pruttelen en daarna bak je er twee (of meer) eieren in. De pesto zorgt er niet alleen voor dat de eieren niet aan de pan kleven, maar geeft ze ook een unieke smaak die je niet met boter of olie kunt evenaren.

Veelzijdigheid pesto eggs

Het mooie aan dit recept is de veelzijdigheid ervan. Of je nu voor een omelet of spiegelei gaat, je kunt er alle kanten mee op. Alleen hardgekookte en gepocheerde eieren zijn moeilijk, omdat je ze moet kunnen bakken in de pesto om de smaak te absorberen.

Als de eieren eenmaal klaar zijn, kun je ze op een toast of gewoon apart eten. Amy voegt graag wat extra ingrediënten toe aan haar recept, zoals ricotta, avocado, honing en chilivlokken.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Het recept voor de pasta met feta dat viraal gaat op TikTok, Zo maak je de populaire ‘baked oats’.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Pesto, Recepten, TikTok.