3 expo’s die je wil bezoeken
© Myriam Boulos/Magnum Photos

3 expo’s die je wil bezoeken

Leestijd: 1 min

Nood aan een goede portie ontspanning en zin om wat cultuur op te snuiven? Deze expo's zijn zonder twijfel stuk voor stuk een schot in de roos. Een overzicht. 

/

Close Enough

Curator Charlotte Cotton bracht onder de titel ‘Close Enough – New Perspectives from 12 Women Photographers of Magnum’ het werk van 12 vrouwelijke fotografen samen in een boeiende tentoonstelling. Dit “nieuwe perspectief” herdefinieert Capa’s begrip Close Enough: van ruimtelijke nabijheid gaan we over op menselijke ontmoetingen. Dankzij de onderwerpen die zich ontvouwen op de muren van de exporuimte Hangar, raken ze krachtige thema’s die in contact staan met de hedendaagse wereld, dankzij de close-up lenzen van deze getalenteerde fotografen.

Meer info vind je hier.

Lees ook: Dankzij deze tips blijft jouw lederen handtas langer mooi

/

Shoshana Walfish

Shoshana

Het Joods Museum van België presenteert dan weer in haar ‘Project Space’ de schilderijen van Shoshana Walfish, een Canadese kunstenares die momenteel woont en werkt in Brussel. De tentoonstelling bestaat uit twee delen en focust op haar onderzoek over de representatie van het vrouwelijk lichaam. Verankerd in de klassieke picturale traditie, variëren haar werken in grootte en stijl, van sculpturale figuratie tot figuratieve abstractie.

Meer info vind je hier.

/

Rinus Van de Velde

Tim Van Laere Gallery presenteert tot slot de zevende solotentoonstelling van Rinus Van de Velde in zijn galerie. Deze tentoonstelling presenteert niet alleen nieuwe tekeningen in oliepastel, kleurpotlood en houtskool, maar toont in première ook zijn derde film A Life in A DayDaarnaast wordt ook een selectie sculpturen die deel uitmaken van de film, tentoongesteld.

Meer info vind je hier.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.