Is 2019 nu al het jaar van de muzikale comebacks?
© Shutterstock

Is 2019 nu al het jaar van de muzikale comebacks?

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 2 min

Hou je van populaire muziekgroepen uit vorige decennia? Dan wordt 2019 jouw jaar! We kunnen nu al 3 comebacks aankondigen die vele fans over de hele wereld dolgelukkig zullen maken. De Spice Girls en de Backstreet Boys gaan op reünietournee, en Fleetwood Mac wordt de headliner op Werchter Boutique.

We leven in een tijdperk waarin alles enorm snel gaat, en we steeds meer willen. Paradoxaal genoeg romantiseren we ook graag het verleden, en verheerlijken we fenomenen uit die tijd. Ter illustratie: vanaf januari 2018 kan je alle seizoenen van Friends op Netflix (her)bekijken, scrunchies zijn weer helemaal hip en een app die je foto’s een vintage effect geeft, Huji cam, is de populairste van 2018. Dit gevoel voor nostalgie vertaalt zich ook naar de muziekwereld: comebacks zitten in de lift.

Lees hieronder alles wat je wil weten over dé 3 muzikale comebacks van 2019.

/

De Spice Girls

spice_girls_marieclaire

Spice Girls

‘If you wanna be my lover, you gotta get with my friends’. Je herinnert je vast wel een uit de hand gelopen avond met vriendinnen waarop iedereen het legendarische liedje ‘Wannabe’ luidkeels meezong.

Na heel wat gespeculeer over een mogelijke reünietournee is het eindelijk zover: de Spice Girls geven 6 concerten van 29 mei tot 15 juni 2019 in de UK. Afgelopen zaterdag kon je tickets bemachtigen, tenminste als je sneller dan de wind was, want deze vlogen in enkele minuten de deur uit. De vele teleurgestelde fans die naast een ticket grepen werden beloond met 4 extra concerten, die, je raadt het al, eveneens in een recordtempo uitverkocht waren.

De Spice Girls, populair door hun ‘girl power’ en de verschillende ’typetjes’ vrouwen, zullen optreden zonder Posh Spice aka Victoria Beckham. Verschillende bronnen beweren dat Beckham het te druk heeft met haar carrière en familie, terwijl de andere Spice Girls graag de gloriejaren willen herbeleven. Plus, ook niet onbelangrijk, de tournee zou 2,7 miljoen euro per Spice opbrengen.

Ben jij alvast even enthousiast als Adele?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Adele (@adele) op

/

Fleetwood Mac

fleetwood_mac_marieclaire

Shutterstock

Ook Fleetwood Mac heeft de tournee microbe te pakken. Het is inmiddels al drie jaar geleden dat de “Everywhere”-zangers in ons land optraden. De band geeft in de zomer van 2019 een aantal concerten in Europa, waarvan het eerste plaatsvindt in Berlijn. Op 8 juni is België aan de beurt, Fleetwood Mac is namelijk één van de headliners van Werchter Boutique.

Zoals het een populaire band betaamt, zijn er al verschillende groepsleden de revue gepasseerd. De huidige leden zijn vaste waarden als John McVie, Christine McVie, Stevie Nicks en Mick Fleetwood. Nieuwkomers zijn Mike Campbell (Tom Petty and the Heartbreakers) en Neil Finn (Crowded House). Dit jaar werd Lindsey Buckingham, gitarist en hitschrijver van de band, eruit gezet. Dit nieuws leverde veel kwade reacties op van fans wereldwijd. Buckingham beweert 14 miljoen dollar aan inkomsten van de aankomende tournee te verliezen.

Tickets voor het concert kosten €92 en zijn nog steeds beschikbaar via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be

/

De Backstreet Boys

backstreet_boys_marieclaire

Shutterstock

Backstreet’s back, alrrright! Sorry, we konden het ons niet laten. Maar wie kent de populaire hit ‘Everybody’ uit 1997 niet? De best verkopende boyband uit de geschiedenis kondigde onlangs een nieuw album en wereldtournee aan.

Op 22 mei 2019 hopen de bandleden het Antwerpse Sportpaleis plat te spelen. Dit ter ere van hun tiende plaat, DNA, die vanaf 25 januari 2019 beschikbaar is. De naam van het album is zeer toepasselijk, want de nummers sluiten perfect aan bij de individuen en het geheel van de groep, aldus Kevin Richardson. De Backstreet Boys verkochten al meer dan 130 miljoen platen sinds hun debuut in 1993. Tijdens het concert zullen ze nieuwe songs spelen maar zeker ook klassiekers.

Stip alvast vrijdag 16 november aan in je agenda, de ticketverkoop gaat vanaf 10 uur van start. Tickets kosten tussen de €39 en €115.

Kom nu al in de stemming met hun nieuwe single, Chances:

Vond je dit interessant? Lees dan ook: 20 celebs en hun echte naam, Interview: BLØF en Geike Arnaert breken record in Vlaamse Ultratop met Zoutelande en 5 opkomende Belgische muziektalenten om in de gaten te houden

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Backstreet boys, Celebs, Comeback, Fleetwood mac, Lifestyle, Spice girls.