5 opkomende Belgische muziektalenten om in de gaten te houden
© Instagram: angele_vl & taminoamir

5 opkomende Belgische muziektalenten om in de gaten te houden

Door Aurélie Boffé
Leestijd: 3 min

Wie heeft er zin in een zomer vol muziek? Voor zij die graag nieuwe (of iets minder nieuwe) artiesten willen ontdekken op de festivalweide, hier is een selectie van Belgische artiesten die het behoorlijk goed doen op dit moment.

Angèle

 

Je hebt vast weleens van haar gehoord, op de radio of op Instagram. Angèle verovert het internet met haar muziek, en iedereen is dol op haar gekke persoonlijkheid.

Het begon allemaal 3 jaar geleden, toen Angèle Van Laeken korte filmpjes begon te maken op Instagram. Onder het motto le ridicule ne tue pas maakt ze haar fans gelukkig met foto’s en video’s waarin ze gekke bekken trekt, zonder zich ook maar iets aan te trekken van het perfecte Instagram plaatje. Het 22-jarige fenomeen heeft nog maar 3 liedjes op haar naam staan, maar toert de hele zomer rond in België en Frankrijk. Als zusje van Brusselse rapper Roméo Elvis, begon ze haar carrière in zijn voorprogramma, maar inmiddels is ze uit zijn schaduw getreden en staat ze volledig op eigen benen. Haar fanbase breidt elke dag uit, count us in. 

/

Blackwave.

whasgood?! – 08/06 photo by @tinaherbots styled by @katehoush

A post shared by blackwave. (@blackwavedot) on

Dit Antwerps duo brengt jazzy Engelstalige hiphop, and it’s all about the good vibes. Willem Ardui en Jaywalker ontmoetten elkaar op het concert van Willems voormalige band, en het klikte meteen. Alle tracks zijn gerecycleerd uit oude liedjes of projecten die eerst op hun eentje maakten en dan samenbrachten. De naam Blackwave. staat voor het verschil in huidskleur van beide jongens. Inspiratie halen ze uit de actualiteit of uit onbekende jazzy liedjes op youtube. Je voelt een sterke invloed van hun idolen Mos Def en The Roots of Common. In België wordt hip hop steeds populairder, en Will en Jay spelen nu al voor volle zalen in heel het land. Hun eerste EP was een groot succes met nummers als en Flow en radiohit Big Dreams.

/

Milo Meskens

Op 22-jarige leeftijd heeft Milo Meskens zijn eerste album ‘Contrast’ uitgebracht met tien liedjes, waaronder Here with me, dat al in de Ultratop 50 heeft mogen staan. Milo werd bekend in 2015 dankzij het programma De Nieuwe Lichting, een programma waarin jonge artiesten de kans hebben om hun talent uit de doeken te doen. Hij heeft al in veel bands gespeeld en verschillende soorten muziek uitgeprobeerd, maar heeft eindelijk zijn eigen stijl gevonden. De jonge ‘softrock’-zanger uit Deinze krijgt steeds meer aandacht en zal de komende maanden nog veel van zich laten horen.

/

Coely

Orange 🧡 📷 @feliciavanham Styled by @katehoush Mua/hairstylist @liliglavan

A post shared by Coely (@coelycoely) on

Haar debuutnummer Ain’t Chasing Pavements bracht ze uit toen ze amper 17 jaar was. Vandaag – 7 jaar later – heeft de Antwerpse zangers en rapster Coely al twee albums en zes singles op haar CV én twee prijzen bij de MIA’s, in de categorie ‘Solo vrouw’, en in de categorie ‘Urban’. Van talent gesproken! De festivalprinses wordt tijdens haar optredens vergezeld door haar vaste DJ Ephonk en rapper DVTCH NORRI$. Coely geeft Belgische hiphop een nieuw, vrouwelijk gezicht, and we love it.

/

Tamino

Belgisch-Egyptische singer songwriter Tamino weet met slechts één EP alle zalen uit te verkopen waar hij al heeft gespeeld. In De Nieuwe Lichting 2017 viel het publiek in zwijm toen hij kwam opdagen met het liedje Habibi. Zijn melancholische muziek, zoals hij het zelf noemt, is enorm populair bij verschillende radiozenders, en valt in elk geval ook in de smaak in het buitenland. In 2018 staan nog veel concerten op het programma, dus ga hem zeker eens zien voordat hij een superster wordt en zijn concerten onbetaalbaar worden, want ja hoor, zo ziet het ernaar uit. Wij krijgen er maar niet genoeg van!

 

Lees ook: Jong, creatief & Belgisch: Anne-Laure Vandeputte & Tamino
Meer muziektips? 3 tips om de juiste loopmuziek te kiezen. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Angele, Blackwave, Coely, Lifestyle, Milomeskens, Muziek, Rapper, Tamino, Zanger.