Baileys goes vegan
Sinds 1974 maakt het Ierse merk zijn befaamde likeuren, steeds bestaande uit zijn voornaamste ingrediënten: room en whisky. Tijd voor iets nieuws, dachten ze bij het merk. Hiermee volgen ze de trend van al wat vegetarisch en veganistisch is. Baileys Almande blijft de typische romige textuur behouden, dit dankzij de combinatie van nootachtige smaken van zoete amandelolie, amandelextract van geplette amandelen en vanille. In de afdronk kan je smaken terugvinden van honing en amandel.
Je kan Baileys Almande verkrijgen in de supermarkt voor een aanbevolen verkoopsprijs van €21,99 (700 ml) en bevat 13% alcohol per volume.
Om tijdens deze zomer op een aangename manier af te koelen, introduceert het bekende likeurenmerk twee gemakkelijke én verrukkelijke desserts om thuis te maken.
Baileys Almande Flower Popsicle
Ingrediënten
- 50 ml Baileys Almande
- 50 ml vanille soyayoghurt
- 40 g vers fruit (mix van aardbeien, blauwe bessen en mango)
- 1/2 limoen
- 2 bloemvormige ijsvormpjes
Werkwijze:
- Snij het verse fruit in kleine stukjes.
- Meng het fruit met de Baileys Almande, de vanille soyayoghurt en het sap van een halve limoen.
- Vul de ijsvormpjes met het mengsel en laat een nacht rusten in de diepvries.
Baileys Almande Coconut Smoothie
Ingrediënten
- 100 ml Baileys Almande
- 100 ml kokosroom
- 15 ml gembersiroop
- 5 kersen (diepvries)
- 1/2 banaan (diepvries)
- 1 verse kokosnoot
Methode
- Halveer de kokosnoot.
- Blend de diepgevroren banaan en kersen samen met de gembersiroop, kokosroom en Baileys Almande.
- Vul de halve kokosnoot met het mengsel.
- Garneer naar wens met vers fruit, eetbare bloemen of kokosvlokken.
Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook: 5 ijssalons in België met de coolste smaken