Copenhagen fashion week: onze favoriete streetstyle looks
©

Copenhagen fashion week: onze favoriete streetstyle looks

Door Elise Van de Meulebroucke & Alexandra Goffart
Leestijd: 1 min

Afgelopen week verzamelde de crème de la crème van de modewereld zich in Kopenhagen om de trends voor lente/zomer 2019 te ontdekken. Opvallend is dat de Copenhagen Fashion Week een steeds belangrijkere speler wordt op gebied van mode, omdat de zogenaamde "Scandi style" de laatste seizoenen alsmaar populairder wordt.

Scandi style

Copenhagen Fashion Week is voor gevestigde merken – zoals Ganni, Stine Goya, Blanche – de ultieme kans om zich nog meer te verankeren als boegbeelden voor deze typerende Scandi style. Voor andere, jongere merken is het een geschikte gelegenheid om hun debuutcollecties aan het grote publiek te tonen, denk maar aan ROTATE Birger Christensens, het label opgericht door stylisten Jeanet Jeanette Madsen en Thora Valdimars.

Effortless

De uitnodigingen voor deze modeshows zijn zoals overal exclusief en beperkt maar lokken heel wat modebewuste journalisten, bloggers en influencers. Zij dossen zich naar goede gewoonte volledig uit om zich uitgebreid te laten fotograferen. Eén frappante constante in de looks van de Scandi girls? Ze kleden zich elegant, maar toch comfortabel en laten het “effortless” (het modewoord mbt Scandinavische mode bij uitstek) lijken. Met een mix van volumes en kleuren slagen ze erin om ons steeds te verrassen. Een moderecept dat van de Scandi stijl een van de meest gewaardeerde van het moment maakt.

Laat je inspireren:

 

Meer Scandi style? Lees ook: 5 Deense juwelenmerken voor wie van minimal houdt.
Ontdek hier hoe de Scandinavische landen scoren in de Top 10 gelukkigste landen ter wereld. 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Copenhague, Fashion week, Kopenhagen, Mode, Scandi.