5 ijssalons in België met de coolste smaken
© Instagram @_____fs_____

5 ijssalons in België met de coolste smaken

Door Camille Hanot en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

In België vind je heel wat ijssalons die unieke en gewaagde smaken ijs aan hun klanten aanbieden. Vergeet deze zomer de klassieke combinatie van vanille-chocolade en laat je verrassen door nieuwe smaken. Durf jij een bolletje whiskykoffie, thai pinda of insectenijs te proeven?

Glacier Gaston

Gaston is gek op ijs! Het ijssalon in de Sint-Katelijnewijk in Brussel biedt een ruime keuze aan traditionele en vernieuwende smaken. Smaken zoals rijstpudding en saffraan uit Iran, whiskykoffie, geroosterde sesambanaan of yuzu-abrikoos doen ons het water in de mond lopen. Bij Gaston worden alle ijsjes gemaakt met room en melk uit Ardense boerderijen, verse eieren, seizoensfruit, suikerriet of bietsuiker.

Glacier Gaston. Baksteenkaai 86, 1000 Brussel.

/

Coupe Metadi – Leuven

Op een voormalig vrachtschip in Leuven kan je terecht bij twee ondernemende vriendinnen met een passie voor natuurlijk ijs. Alle smaken zijn puur natuur, met zo weinig mogelijk toegevoegde suikers. Naast hun vier vaste smaken zijn er ook een aantal wisselende smaken. Ijs met verrassende namen zoals yoga yogi (youghurtijs met honing en caramel), thai pinda (pinda ijs met chili en kokos) en normandie (appeltaart) doen ons verlangen naar meer.

Dankjewel voor de mooie foto @tomuytterhoeven #coupematadi

Een bericht gedeeld door coupematadi (@coupematadi) op

Coupe Matadi. Kolonel Begaultlaan 7, 3012 Leuven.

/

Dolce & Gelati – Middelkerke

Aan de kust kan je voor overheerlijk ijs terecht bij Dolce & Gelati in Middelkerke. Elke ochtend maken ze het ijs vers en dat proef je. Naast de traditionele smaken vind je er ook enkele experimentele smaken. Wij zijn alvast benieuwd naar de bijzondere smaken zoals Blueberry muffin crumble, Baileys, Pisang of advokaatijs.

Dolce & Gelati. Zeedijk 151, 8430 Middelkerke.

/

Da Vinci – Brugge

Bij Gelateria Da Vinci in Brugge is het bijna onmogelijk om te kiezen. In het ijssalon vind je namelijk meer dan veertig verschillende smaken. Ooit al eens ijs met smaken zoals champagne, Mojito, Mozartkugel of After Eight willen proeven? Maar een adres: Da Vinci in Brugge!

Gelateria Da Vinci. Geldmuntstraat 34, 8000 Brugge.

/

’t Hof Vanys – Maarkedal

In de Vlaamse Ardennen kan je bij ’t Hof Vanys wel terecht voor een wel erg gedurfde smaak. Je kan er namelijk insectenijs eten. Het is een vanille-ijs met een crumble van meelwormen. Naast de wel heel gewaagde smaak, kan je ook op veilig spelen met een bolletje mojito of cornflakes.

ijs

‘T Hof Vanys

‘T Hof Vanys. Nederholbeekstraat 53, 9680 Maarkedal.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Ijs, Ijssalon.