10 x Oscar-winnende films die je op Netflix kan zien
© rv

10 x Oscar-winnende films die je op Netflix kan zien

Leestijd: 1 min

Van tijdloze klassiekers tot hedendaagse meesterwerken, (her)ontdek deze 10 met een Oscar-bekroonde films op Netflix.

/

1. The Reader (2008)

Een emotioneel en intellectueel krachtige film die Kate Winslet een Oscar opleverde. Het verkent het complexe en provocerende verhaal van liefde, geheimen en moraliteit in naoorlogs Duitsland.

2. Once Upon a Time in Hollywood (2019)

Een eerbetoon aan de Gouden Eeuw van Hollywood, geregisseerd door Quentin Tarantino. De film, die een Oscar won voor Beste Acteur in een Bijrol (Brad Pitt), neemt je mee op een unieke reis door de filmindustrie en de cultuur van de jaren 60.

3. LA Confidential (1997)

Deze neo-noir klassieker, beloond met twee Oscars, neemt je mee naar het corrupte en intrigerende Los Angeles van de jaren 50. Een meeslepend verhaal dat draait om drie detectives en hun zoektocht naar de waarheid.

/

4. The Pianist (2002)

Een hartverscheurend meesterwerk dat de gruwelen van de Holocaust portretteert. Met Adrien Brody in de hoofdrol als een Joodse pianist die probeert te overleven in het door oorlog verscheurde Warschau.

5. Marriage Story (2019)

Een emotioneel intense film die de complexiteit van een echtscheiding verkent, met Oscar-winnende prestaties van Adam Driver en Laura Dern. De film levert een diepgaande blik op relaties en menselijke kwetsbaarheid.

 

6. Memoirs of a Geisha (2005)

Een visueel betoverende film die je meeneemt in de wereld van Japanse geisha’s. Met prachtige kostuums en decorontwerpen, die bekroond werden met drie Oscars.

/

7. The Godfather (1972)

Een absolute klassieker die met drie Oscars werd bekroond. Deze meeslepende saga van de Corleone-familie onderzoekt thema’s van macht, loyaliteit en de duistere kant van het Amerikaanse droom.

8. Inception (2010)

Christopher Nolans verbluffende sciencefiction-thriller, die vier Oscars heeft gewonnen. De film verkent de grenzen van dromen en realiteit en levert een intellectuele en visuele ervaring.

 

9. La Grande Bellezza (2013)

Een betoverende Italiaanse film die een Oscar won voor Beste Buitenlandse Film. De film schetst een levendig portret van het hedendaagse Rome en onderzoekt thema’s van vergankelijkheid en schoonheid.

/

10. The Departed (2006)

Een intense misdaadthriller die Martin Scorsese eindelijk een langverwachte Oscar voor Beste Regisseur opleverde. De film volgt de complexe interacties tussen undercoveragenten en criminelen in het door chaos geteisterde Boston.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: De 10 meest stijlvolle zomerfilms om snel te kijken & Deze drie albums knallen we deze maand door de boxen.

Redactie Marie Claire De artikels van >