1 op de 3 Belgische vrouwen wil meer dan 5 kg verliezen na de zomer
© Getty Images

1 op de 3 Belgische vrouwen wil meer dan 5 kg verliezen na de zomer

Leestijd: 2 min

Sterker nog: maar liefst 70% van de Belgen zich voorneemt om al vanaf september gezonder te leven.

Twee op de drie Belgen zouden zich beter voelen met enkele kilo’s minder na terugkomst uit vakantie. Eén op de drie vrouwen wil zelfs meer dan vijf kilo verliezen. Een ander opmerkelijk resultaat is dat maar liefst 70% van de Belgen zich voorneemt om al vanaf september gezonder te leven. Een goede evolutie is het bannen van de crashdiëten. 94% van de Belgen verkiest een gezonde levensstijl boven een crashdieet.

Dit blijkt uit een grootschalige bevraging van WW, het nieuwe Weight Watchers.

/

Vooral vrouwen tussen 35 en 54 jaar

De zomer laat zijn sporen na op ons gewicht: tijdens de vakantie letten we doorgaans minder op wat we eten en drinken, want de gebruikelijke terrasjes, barbecues of festivals zijn niet weg te denken uit een geslaagde zomer.

De resultaten van de WW-bevraging liegen er dan ook niet om: de Belg is niet tevreden met zijn/haar after summer body. 74% van de Belgische vrouwen wil minstens 1 kg verliezen na de zomer. En 1 op de 3 Belgische vrouwen wil zelfs meer dan 5 kg kwijt. Het zijn vooral vrouwen tussen 35 en 54 jaar die meer dan 5 kilo willen afslanken.

De 55-plussers? Die voelen zich iets beter in hun vel. 32,7% geeft namelijk aan dat ze geen kilo’s willen verliezen en dat ze tevreden zijn met hun gewicht.

Lees ook: Zin in een gezond ijsje? Probeer eens een ‘nice cream’. 

En de mannen?

Ook de mannen blijven niet gespaard van deze herfstblues: 2 op de 3 mannen (61%) geven toe ook wel wat vetrolletjes kwijt te willen spelen.

/

Goede voornemens: niet alleen in januari

Heb jij na het zien van de cijfers op je weegschaal al goede voornemens gemaakt? Dan ben je niet alleen, want 7 op 10 Belgen (70,2%) maken namelijk al in september goede voornemens om gezonder te gaan leven. Het valt op dat meer vrouwen dan mannen zich hiertoe aanzetten.

Met name 73,5% van de Belgische vrouwen neemt zich voor actie te ondernemen. De helft van deze vrouwen besluit om op hun voeding te letten. Maar gezonder leven is meer dan alleen gezond eten. 1 op de 3 Belgische vrouwen neemt zich ook voor om meer te gaan sporten. Mannen zijn iets minder begaan met hun gezondheid. 1 op de 3 legt zichzelf geen enkel voornemen op na de zomer.

/

Mannen verkiezen crashdieet

WW schotelde de Belg een dilemma voor: Ga je voor een crashdieet waar je op korte tijd veel kilo’s verliest? Of kies je eerder voor een gezonde levensstijl die je kan aanhouden op lange termijn, maar waarbij je minder snel afslankt? 94% van de Belgen geeft aan een gezonde levensstijl te verkiezen boven een crashdieet. Opvallend hierin is dat mannen dubbel zo vaak voor een crashdieet kiezen dan vrouwen.

Daarnaast speelt ook leeftijd een rol: 55-plussers zijn veel minder geneigd om een crashdieet te volgen.

Soepdiëten zijn dus uit den boze, maar een kleurrijk herfstsoepje als voorgerecht? Dat smaakt altijd.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Dieet, Gezondheid, Health.