Op deze plekken kan je deze week al in openlucht zwemmen
© unsplash

Op deze plekken kan je deze week al in openlucht zwemmen

Leestijd: 1 min

De temperaturen stijgen deze week bijzonder snel de hoogte in en dan is een verfrissende duik meer dan welkom. Geen zin om een tripje naar de zee te plannen? Dan tippen we onze favoriete plekken om in de openlucht te zwemmen.

Waer Waters

Als je graag van koud naar warm afwisselt en andersom, dan biedt het buitenzwembad Waer Waters de perfecte mix. Ze beschikken namelijk over een warm bad van 36 graden en een koud bad van 12 graden. Naast een fijne ervaring, geeft het ook je bloedsomloop een boost aangezien je bloedvaten door de afwisseling in korte tijd vernauwen en verwijden. Indien je er een volledige ontspanningsdag van wenst te maken, kan dit helemaal. Het zwembad belicht namelijk nog maar een topje van de ijsberg: sauna’s, infraroodcabines en zwemvijvers zijn hier ook rijkelijk aanwezig.

/

 De Molen in Antwerpen

Openluchtzwembad De Molen beschikt over een 50 meter lang zwembad en plonsbad. Na een duik in het verwarmde zwemwater, kan je kuieren op de ligweide die er vlak naast ligt. Omwille van de drukte is het aangeraden om een plaatsje te reserveren vooraleer je die richting uitgaat. Zo ben je zeker van je plekje en kan je onbezonnen liggen dobberen.

Lees ook:  7 tips om je valies beter te pakken

/

Ipanema in Hasselt

Hasselt heeft veel te bieden, zoals het recreatiepark Bokrijk of de Japanse Tuin, maar ook enkele spots die minder bekend zijn. Het openluchtzwembad Ipanema is een goed voorbeeld hiervan. Je kan er afkoelen en vertoeven in het buitenzwembad, maar geniet er ook van een goed muziekje op de achtergrond en kan er na een duik proeven van de culinaire Italiaanse keuken.

/

David Lloyd in Brussel en Antwerpen

David Lloyd is een belangrijke waarde in Brussel en Antwerpen. Ze bieden verschillende sportfaciliteiten aan zoals een tennisveld of een fitness, maar staan ook bekend om hun openluchtzwembad. Ondanks het zich in twee steden bevindt, kom je er tot rust door het prachtige uitzicht. In Brussel kijk je uit op de gezellige parktuin en in Antwerpen zit je middenin een ontspanningscomplex.

/

Vosselare Put in Deinze

Wie graag zwemt op een unieke plek in de prachtige natuur moet in Deinze zijn. De Vosselare Put staat bekend als een van dé mooiste zwemdomeinen dankzij de prachtige groene omgeving. Aan het water ligt ook een clubhuis waar je kan genieten van een hapje en een tapje.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Buitenzwembad.