Zondag wordt het Belgisch kampioenschap Snake gehouden

snake_kampioenschap_mc
©Unsplash

Nerd alert! Zondag 14 oktober vindt het Belgisch Kampioenschap Snake plaats – de jaarlijkse krachtmeting waarbij de beste spelers van de legendarische Nokia-game het tegen elkaar opnemen.

Elk nineties kid kent het concept vast wel: je laat de slang rondlopen in een veld zonder de randen van het veld of de slang zelf te raken. Je moet de slang laten groeien door “voedsel” te eten, maar dat maakt het spel uiteraard nog ingewikkelder. In 1998 introduceerde Nokia het verslavende spelletje op haar telefoons en dat was het begin van de Snake rage.

Voorrondes

En of het er professioneel aan toe gaat: in de maand september kon je deelnemen aan enkele voorrondes om je Snake-skills te bewijzen (er namen honderden mensen deel aan de preselecties!). De winnaars nemen het nu zondag tegen elkaar op tijdens GameForce, de grootste Belgische gamebeurs in Mechelen. Daar wordt de ultieme Snakekoning of –koningin gekroond. Die winnaar ontvangt een Nokia 8110 4G en een Vespatrip door Toscane. Nummer twee en drie gaan allebei naar huis met de nieuwe Nokia 7.1.

High score record op 1.990

Vorig jaar namen drie finalisten het tegen elkaar op en bleek Roddick Denblyden de beste Belgische Snaker. Hij behaalde een high score van 1.990.

Praktisch:

Finale zondag 14/10 om 15u
GameForce (Nekkerhallen, Mechelen)

Lees ook: 4 smartphones voor wie van de Iphone wil afstappen 
Lees ook: Onderzoek wijst uit dat Vlamingen bezorgd zijn over hun eigen smartphonegebruik

| | | |
Tags: Game, Lifestyle, Pop culture, Snake.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures