Zomer 2024 in Londen: dit zijn de to do’s en visit’s
© The Landmark Winter Garden

Zomer 2024 in Londen: dit zijn de to do’s en visit’s

Leestijd: 2 min

Met de aankomende Olymische Spelen wordt Parijs misschien even te druk (en sportief) voor jou in juli en augustus. Trek liever naar grote zus Londen voor de kosmopolitische zomer van je leven. Dit zijn onze favoriete to do’s en visit's van het moment.

NAOMI @ the V&A

Wie topmodel zegt, zegt Naomi. Een overzichtstentoonstelling van haar indrukwekkende carrière drong dan ook aan. De eer is aan het Victoria and Albert Museum (V&A) in Londen, daar gaat NAOMI in fashion deze week van start. Verwacht je aan een unieke tentoonstelling volledig gewijd aan het topmodel. Deze bijzondere expositie biedt een diepgaand overzicht van Campbell’s indrukwekkende carrière die meer dan drie decennia beslaat.

Bezoekers kunnen zich verheugen op een uitgebreide collectie van modefotografie, couture stukken, en exclusieve backstage beelden die het verhaal vertellen van Naomi’s opkomst tot een van de meest invloedrijke figuren in de modewereld. De tentoonstelling belicht niet alleen haar werk op de catwalk en voor de camera, maar ook haar inzet voor diverse goede doelen en haar rol als pionier voor diversiteit in de mode-industrie.

Nog tot en met 3 maart 2025.

Naomi in Fashion

The Landmark Hotel

Het is deze week exact 125 jaar geleden dat The Landmark zijn deuren opende met 1 van de prachtigste palm court’s die het Verenigd Koninkrijk nog steeds rijk is. De nabijheid van het hotel bij twee grote treinstations zorgde ervoor dat het adres vanaf dag 1 een populaire trekpleister was voor de upper class die reizen in die periode net ontdekt had. Eerst nog in eigen land, iets later naar exclusieve oorden aan de Côte d’Azur en landen als Turkije en Egypte.

Anno 2024 is The Landmark nog steeds een icoon. Een oase van rust en exuberante luxe in het centrum van Londen. De befaamde Winter Garden herbergt het Winter Garden restaurant, een champagne bar, een pub en de Mirror Bar. Het is een ontmoetingsplek om even te ontsnappen aan de drukte van de Londense straten. En je onder te dompelen in de charme van weleer met moderne touches. De kamers zijn groot en voorzien van alle luxe, de meeste hebben een prachtig zicht op de Winter Garden die op elk uur van de dag sfeer en ambiance ademt.

The Ivy Asia

Wie vertrouwd is met de Ivy-concepten weet dat de restaurants een avond vol lekkere cocktails, fantastische gerechten in prachtige decors te bieden hebben. The Ivy is dan ook een echte celebrity hotspot, welke van zijn verschillende locaties je ook uitkiest.

Wie zin heeft in een avondje glamour met lekkere gerechten voor zijn neus moet The Ivy Asia ontdekken, in Mayfair, Chelsea of St Paul’s. De decors zijn filmisch en de Aziatische gerechten stuk voor stuk een must taste voor je ogen en smaakpapillen. Iets speciaals te vieren? Dan moet je de private dining room boeken. Een gegarandeerde wow-factor 10.

Onze top 3 gerechten op het menu:

STEAMED CHAR SIU BBQ PORK BUN | HOISIN & SPRING ONION

SPICY LOBSTER & AROMATIC DUCK FRIED RICE LYCHEE | FRAGRANT HERBS

WAGYU BEEF SKEWERS | TERIYAKI | SPRING ONION & SESAME

 

Lees ook: https://marieclaire.be/nl/overnachten-zoals-een-bridgerton/

 

Elspeth Jenkins De artikels van >

Editor in Chief Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Citytrip, Cultuur, Foodie, Hotel, Londen, Naomi Campbell.