Zo overwin je FOMA: fear of missing alcohol
© Shutterstock/MCB

Zo overwin je FOMA: fear of missing alcohol

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

Het is geen geheim dat meer mensen dan ooit sober-curieus zijn. Daarbij wordt er geëxperimenteerd met een levensstijl waarbij minder of geen drank wordt gebruikt. Tournée Minerale is opnieuw van start gegaan, vandaag delen we onze tips om deze dagen door te staan.

/

Gelukkig zijn er nu tal van alcoholvrije of- laag in alcohol alternatieven. Van Nosecco tot sterke dranken met slechts 0,5% alcohol en allerlei heerlijke wijnen die je kunt drinken zonder die vreselijke kater de volgende dag. Maar dat betekent niet dat het eenvoudig is om van die alcohol weg te blijven.

1. Zoek een nuchtere bondgenoot

Je staat er niet alleen voor. Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen alcohol te drinken. Het beste is om een nuchtere bondgenoot en een feestpartner te vinden. Je moedigt elkaar aan en jullie begeven zicht in dezelfde toestand.

2. Vind je favoriete drankje

Bier, wijn of sterkere dranken zijn niet de enigste opties tijdens een avond feest vieren. Anno 2022 zijn er veel en lekkere alcoholvrije dranken op de markt. Het enige wat je moet doen is jouw perfecte drankje vinden.

Lees ook: Zo combineer je mocktails met je feestmenu

/

3. Bedenk nieuwe tradities

De feestdagen doorkomen zonder alcohol betekent ook dat je je familie en de festiviteiten op een andere manier ontdekt en meer van het moment geniet. Ons land staat misschien wel gekend voor de bourgondische levensstijl, maar geniet kan ook alcoholvrij! Het is de perfecte gelegenheid om nieuwe vakantietradities te creëren. Vervang alcohol door samen een mocktail-avond te organiseren, waarbij iedereen zijn eigen mocktails moet maken voor elkaar. Surprises gegarandeerd!

4. Keep in mind waarvoor je het doet

Hoewel het moeilijk kan zijn om nee te zeggen tegen een glaasje alcohol, is het belangrijk dat je altijd je doel voor ogen houdt en bedenkt waarom je de beslissing hebt genomen. Tenslotte is het leve veel leuker als je je de avond ervoor herinnert, toch?

Voor vragen of hulp over (overmatig) alcohogebruik kan je anoniem en objectief terecht bij de Druglijn.

Lees ook: Zo stop je met jezelf te vergelijken met anderen tijdens de feestdagen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Alcoholvrij, FOMA, Mocktails.