Aan de slag met gin: zo maak je drie verfrissende cocktails
© unsplash

Aan de slag met gin: zo maak je drie verfrissende cocktails

Leestijd: 1 min

Na Bombay Bramble met rood fruit, is het nu de beurt aan gele citrusvruchten om in de kijker te worden gezet. En dat hebben ze bij Bombay goed begrepen. Ze brengen een nieuwe gin uit, de Citron Pressé. Heerlijk met soda of in cocktails. Dankzij een natuurlijk infusieproces worden de citroenen in hun nieuwste Citron Pressé liefdevol verwerkt om een heldere en verfrissende smaak aan het originele recept te geven.

Na de destillatie worden er geen kunstmatige smaakstoffen of suikers toegevoegd. De handgeplukte mediterraanse citroenen worden vroeg in het seizoen geoogst om de meest verfijnde, frisse citrusnoten op te vangen die gebruikt worden in de natuurlijke fruitinfusie, en dat geeft de drank een uitgesproken kleur én natuurlijke smaak.

Lees ook: Met deze tips maak je zelf een moderne cottagetuin

Dr. Anne Brock, BOMBAY SAPPHIRE Master Distiller legt uit: “Bij het creëren is het van essentieel belang dat alleen de beste ingrediënten worden gebruikt om hiermee een product van de hoogste kwaliteit te creëren. Ivano Tonutti, Master of Botanicals, zorgt ervoor dat de mediterraanse citroenen van de hoogste kwaliteit worden geoogst wanneer ze het rijpst zijn, zodat de allerbeste smaken die de natuur te bieden heeft echt tot hun recht komen. We weten dat mensen op zoek zijn naar natuurlijke, premium smaken en Bombay Citron Pressé levert dit met een heerlijk heldere smaak. De frisse citroen wordt ondersteund door de klassieke tonen van onze infused gin, wat zorgt voor een natuurlijke zoetheid en een perfecte basis voor een groot aantal cocktails.”

/

Zelf mee aan de slag?

1. Zo maak je de Tom Collins

Ingrediënten
● 50ml (5cl) Bombay Citron Pressé
● 15ml (1,5cl) vers geperst citroensap
● 10ml (1cl) suikersiroop (2:1 verhouding) / rietsuiker (of 1 theelepel witte kristalsuiker)
● Overgieten met sodawater (circa 75ml – bij voorkeur gekoeld)
● Citroenpartje (garnering)
● Kers ( optioneel)

Bereidingswijze

Vul het glas met ijsblokjes, schenk alles erin en roer. Garneren en serveren. Als je kristalsuiker gebruikt, los die dan eerst op voordat je ijs en soda toevoegt)

/

2. Zo maak je de Pressé & Cloudy Lemonade

Ingrediënten
● 50ml (5cl) Bombay Citron Pressé
● 100ml (10cl) troebele limonade (bij voorkeur Fever Tree Sicilian Lemonade)
● Citroenpartje (garnering)
● Takje munt (optioneel)

Bereidingswijze

Vul het glas met ijsblokjes, schenk alles erin en roer. Garneren en serveren.

/

3. Zo maak je de Citron Pressé & Tonic

Ingrediënten
● 50ml (5cl) Bombay Citron Pressé
● 100ml (10cl) premium tonicwater (bij voorkeur Fever-Tree)
● Citroenpartje uitgeknepen en gebruik als garnering

Bereidingswijze

Vul het glas met ijsblokjes, schenk alles erin en roer. Garneren en serveren.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Cocktails.