Zo gebruik je je ecocheques op een andere manier
© Unsplash

Zo gebruik je je ecocheques op een andere manier

Door Hannelore Spileers
Leestijd: 1 min

Ecocheques. Veel werknemers krijgen ze als extralegaal voordeel, maar velen weten niet precies wat ze er mee kunnen kopen. Vaak spenderen we ze aan biologische producten, maar wist je dat je er eigenlijk véél meer mee kan doen of kopen? Een bloemlezing. 

Nieuwe lente-outfit

Je bent pas klaar voor de lente in een nieuwe outfit. En die kan je kopen met ecocheques. Het Belgische merk Juttu lanceerde onlangs ‘ReJUsed’. Dat is een vintage afdeling van het merk dat tweedehandskleding en -accessoires verkoopt. In de winkels vind je dus een hoekje met al de spullen die je op de kop kan tikken met de cheques.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JŪTTU (@juttu_official)

/

Ski-uitrusting huren voor kinderen

Ski-uitrusting is duur en kinderen groeien snel, geen goede combinatie dus. A.S. Adventure heeft daarom een oplossing bedacht. Je kan nu alle benodigdheden voor een korte periode huren in de winkel. Van jas tot helm, in alle kleuren en maten. Meer info vind je op de website.

Lees ook: Daarom is je eetlust zo groot tijdens je menstruatie

/

Laat je schoenen herstellen

Als je vaak gaat hiken, zijn wandelschoenen je beste vriend. Het duurt meestal een tijdje voor ze zijn ingelopen en door alle herinnering, gebruik je ze liefst zo lang mogelijk. Daarom kan je bij A.S. Adventure nu je schoenen laten herstellen. Van een veterhaakje herstellen tot een volledig nieuwe zool. Meer info over hoe dat juist in zijn werk gaat, vind je hier.

/

Schoonmaken met de natuur

Zijn alle bacteriën vies? Nee! YOKUU gebruikt gezonde bacteriën om er schoonmaakproducten van te maken. Ze verwijderen vettigheid en vuil tot zeven dagen na het schoonmaken. Zo moet je minder vaak kuisen en heb je meer tijd om leuke dingen te doen. Je kan de producten aankopen met ecocheques.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door YOKUU 🌿 (@yokuu.eu)

Lees ook: 5 prachtige tuinen om dit voorjaar in België te bezoeken

/

Een weekende weg

Misschien wel de leukste tip van allemaal: een weekendje weg! Alle locaties met het ‘Green Key’ label, kan je betalen met ecocheques. Dat zijn hotels en B&B’s, maar ook musea en andere bezienswaardigheden. Alle locaties vind je hier.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Urban Gardens (@urbangardensgent)

Nog altijd geen idee wat je met je ecocheques kan doen? Misschien vind je hier wel iets!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ecocheques.